Je še kaj bolj britanskega kot to?

Novost bo namenjena vsem dvo- in štirivratnim avtomobilom.

Je še kaj bolj britanskega kot to? (foto: Bentley) Bentley
4. 12. 2020

Britanci so narod, ki veliko da na tradicijo, kar se kaže tudi v številnih simbolih, ki so izrazito in izključno povezani s tem otoškim narodom ter njihovo kulturo. Eden izmed elementov je nedvomno tudi tvid, material ki še danes v obliki plaščev in jaken še danes predstavlja obvezen del garderobe tamkajšnje gospode. Prav takšni posamezniki pa so na Otoku tudi med pogostejšimi lastniki vozil znamke Bentley.

Pri Bentleyju pa so se nedavno odločili, da bodo tvid začeli uporabljati kot eno izmed možnosti za oblazinjenje notranjosti pri svojih dvo- in štirivratnih modelih. Še več, gre za možnost, ki jo bo mogoče izbrati preko Bentley-jevega programa personalizacije Mullnier, kupcem pa bo na voljo kar preko 70 različnih kombinacij barv in vzorcev, zaradi česar bodo skoraj vozila naročena preko omenjenega programa bolj ali manj unikatna.

Okolju prijazno

Unikatnost pa ni edino vodilo, ki je znamko Bentley oziroma vodilne v podjetju pripeljala do noveg dodatka. Veliko je namreč dodala tudi okoljska ozaveščenost. Tvid namreč okolju prijazen material, izdelan iz volne, pri Bentleyju pa so za dobavitelja izbrali podjetje Lovat Mill, ki je znano po tem, da je tvid izdeluje na okolju prijazen način, brez uporabe nevarnih kemikalij in celo brez ustvarjanja ogljičnega odtisa.

Sicer pa tvid ni popolna novost v Bentleyjevi ponudbi, saj so z njim ali pa vsaj s prepoznavnim karo vzorcem že eksperimentirali tudi v preteklosti. Tako so recimo v sodelovanju s priznanimi krojači londonske ulice Savile Row ustvarili notranjost posebne izvedbe Bentayge z oznako Sportsman, od lanskega leta pa lahko videz tvida kot eno izmed opcij pri izbiri barve platnene strehe izberejo kupci Continental GT Convertible.