Je to največja zbirka klasičnih Ferrarijev na enem mestu?

Med njimi najdemo tudi modele, kot sta Ferrari 250 GTO in 250 Testa Rossa, zbirko pa dopolnjuje še cel kup Bugattijev, Porschejev, za nekaj trenutkov lahko vidimo celo Rufovega CTR-3

Je to največja zbirka klasičnih Ferrarijev na enem mestu? (foto: Ferrari) Ferrari
7. 11. 2017

Ralph Lauren je v svetu mode že dolgo časa uveljavljeno ime. In če morda kljub temu še niste slišali zanj, ste skoraj zagotovo že kje zasledili njegov prepoznavni logotip igralca pola na konju. Morda pa je manj znano dejstvo, da je priljubljeni oblikovalec tudi strasten zbiratelj avtomobilov. Vrednost njegove zbirke, ki vsebuje nekatere najbolj redke in cenjene klasične avtomobile, pa tudi tiste, ki bodo to še postali, je ocenjena na vrtoglavih 350 milijonov dolarjev.

Kljub temu – ali pa ravno zaradi tega – da je govora o eni največjih privatnih zbirk avtomobilov, pa jo Lauren z veseljem pokaže javnosti, občasno avtomobile celo uporabi kot kuliso svojih modnih revij. Mnenja je namreč, da avtomobili, tako kot oblačila, pomenijo podaljšek osebnosti. Zadnjo v vrsti modnih revij, kjer je na ogled postavil svojo zbirko, je imel tako pred dobrim mesecem dni in priznati moramo, da resnično ni od muh.

Jure Šujica

Foto: Ferrari