Je to rekord? Na manj kot kilometer dolgi ulici se nahaja kar 566 prometnih znakov

15. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Je to rekord? Na manj kot kilometer dolgi ulici se nahaja kar 566 prometnih znakov (foto: Profimedia)
Profimedia

To je ulica z največjo gostoto prometnih znakov na meter dolžine!

Če se vam ponekod v Sloveniji zdi, da so ceste posejane s prometnimi znaki, potem bodite veseli, da ne živite v nemškem Frankfurtu. Predel Grüneburgweg v tem nemškem mestu ob reki Majni se namreč ponaša z največjo gostoto prometnih znakov na meter cestišča. Verjetno vas zanima, kakšen je namen teh znakov? Z njimi oblasti želijo prebivalce spodbuditi k bolj ekološki uporabi koles, namesto jeklenih konjičkov. 

Profimedia

Tako je na vsega 1,1 km dolgem odseku Grüneburgweg postavljenih kar 566 prometnih znakov. Na posameznih stebrih jih je kar 6, na najbolj izpostavljenem odseku ulice pa jih je na vsega 380 metrih kar 210.

Kolesarjem prijazne ulice

V uredništvu nemškega časnika Bild so se potrudili, da pojasnijo odzadje znakov in poiščejo glavnega krivca. Kot so ugotovili je za kaos odgovoren vodja oddelka za zeleno mobilnost Wolfgang Siefert, ki se po besedah urednikov Bilda trudi izriniti avtomobile z ulic povsod, kjer je to le mogoče. Sam je namreč prepričan, da je vse preveč ulic fokusiranih na avtomobile, namesto na okolju bolj prijazna transportna sredstva. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rheinmaintv (@rheinmaintv)

Ulice se je zaradi gostote oprijel kar naziv 'gozd znakov', številni pa so prepričani, da je k temu prispevala regulativna blaznost gradnje kolesarskih stez. Številni tudi opozarjajo, da tovrsten kaos ni v skladu s prometnimi pravili in bolj kot k varnosti v prometu, prispeva k neupoštevanju pravil in nesporazumom.

Če mislite, da so se odgovorni s tega kaosa kaj naučili, se motite. Poleti bodo dodali kolesarske steze na drugem stometrskem odseku Grüneburgweg, temu primerno pa približno 100 novih znakov. 

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk