Kaj vozi Tiger Woods? Golfist obožuje Buicka, v njegovi garaži tudi Porsche in Lamborghinijeva klasika

15. 5. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Eden najbolje plačanih športnikov na svetu ve, kako zapraviti dobršen del premoženja.

Njegovo kariero so zaznamovale zmage, obtožbe in padci, a v tem članku bomo vse to pustili na strani.

Namesto tega bomo pokukali v Woodsovo avtomobilsko zbirko, ki je polna elegantnih jeklenih konjičkov in nenavadnih izbir.

Vrednost golf legende je ocenjena na 1,7 milijarde dolarjev, temu primerna je tudi njegova garaža. 

Lamborghini Murcielago

Eleganten, športen in hiter. To so trije pridevniki, s katerimi bi najhitreje opisali Lamborghinija Murcielago. Poganja ga 6,5-litrski motor V12, ki lahko do 100 km/h poskoči v samo 3,2 sekunde.

Woods je zanj odštel dobrih 300 tisoč ameriških dolarjev in zdi se, da se od prekrasnega avtomobila zlepa ne bo ločil.

Buick Bengal

Sloviti golf igralec je lastnik številnih Buickov in za to ima dober razlog. Woods je bil namreč eden izmed znanih obrazov, ki so jih povabili k oglaševanju znamke in marketinškim promocijam.

Leta 2001 je postal lastnik konceptualnega vozila Buick Bengal, sicer pa je svoj čas vozil tudi Buicka Velite, Buicka Enclave in Buicka LeCrosse.

Porsche Carrera GT

Dejstvo, da ima tovrstnega Porscheja v lasti tudi Jerry Seinfield, pove, da je avtomobil tako drag kot tudi nekaj posebnega.

Drzen avtomobil za ljubitelje hitrosti, je eden najbolj izstopajočih avtomobilov v Woodsovi garaži. Proizvedenih je bilo le 1270 primerkov, čudovito zver pa poganja 5,5-litrski motor V10.

Lexus LS460

Statusni simbol, ki pomeni le eno: finančni uspeh. Avtomobil, ki je postal sinonim za hollywoodsko elito, je bil svoj čas tudi v Woodsovi garaži.

Avtomobil poganja 4,6-litrski motor V8, ki lahko proizvede 280 kW (375 KM) in 498 Nm navora. Njegova najvišja hitrost je 250 km/h, saj avtomobil ni narejen za hitrost, temveč za udobno in luksuzno vožnjo.

Preberite še: Tudi sloviti Elvis je vozil Harleyja! Njegov zadnji na dražbi išče novega lastnika

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan