Kako si lahko pri čiščenju avtomobila pomagate z vodko? Ali pa Coca-Colo?

Ste vedeli, da vam je lahko pri čiščenju avtomobila v pomoč tudi vodka? Ali gazirana sladka pijača Coca-Cola? Našli smo preproste in nepričakovane nasvete za nego avtomobila. 

Kako si lahko pri čiščenju avtomobila pomagate z vodko? Ali pa Coca-Colo? (foto: Profimedia) Profimedia
13. 11. 2022

Vsekakor gre za precej nekonvencionalne načine nege avtomobila, iskreno pa priznavamo, da jih sami še nismo uspeli preizkusiti.  

Balzam za lase

Pri pranju avtomobila v vodo dodajte nekaj balzama za lase, ki vsebuje lanolin. Če gre verjeti nasvetom spletne strani Readers Digest, lanolin deluje kot vosek, ki zaščiti lak vašega avtomobila. 

Vetrobranska stekla očistite s Coca-Colo

Dež po dolgem sušnem obdobju spremeni umazano vetrobransko steklo v veliko zmešnjavo. Prog in madežev se lahko znebite z uporabo Coca-Cole. Pred tem ob spodnjem robu vetrobranskega stekla razgrnite brisačo, da zaščitite barvo na pokrovu avtomobila.

Preberite si še: Naša novinarka je iz prve roke izvedela, kakšen voznik je Jay Leno

Mehurčki v Coca-Coli razpršijo umazanijo, a je treba zatem vetrobransko steklo temeljito očistiti z vodo, sicer od vsega sladkorja postane lepljivo in bo učinek ravno nasproten.  

Očistite avtomobilske luči

Žaromete lahko najbolje spolirate z ženskimi hlačnimi nogavicami. 

Vodka za čisto vetrobransko steklo

Za pranje vetrobranskega stekla lahko (bojda) uporabite tudi doma izdelano tekočino. Zmešajte tri skodelice vodke, štiri skodelice vode in dve čajni žlički tekočega detergenta za pomivanje posode.

Vse skupaj dobro pretresite in nalijte v rezervoar za čistilno tekočino.