Katarzična podoba novega Pininfarinovega koncepta, poimenovanega Aura

Italijanski oblikovalec avtomobilov Pininfarina je predstavil eterični avtomobilski koncept, ki je pravo protislovje digitalni dobi.

Katarzična podoba novega Pininfarinovega koncepta, poimenovanega Aura (foto: behance.net) behance.net
29. 11. 2022

CGI Concept GT je najnovejši koncept treh mladih italijanskih oblikovalcev, ki so se projekta lotili pod mentorstvom italijanskega oblikovalskega podjetja Pininfarina. Futuristični avtomobil so naslovili kar z imenom Aura.

Pri projektu so želeli mobilni telefon vzeti iz voznikovih rok in ga na inovativen način vplesti v vožnjo kot tako.

Trojica digitalnih oblikovalcev je tako predstavila virtualno zasnovo, ki naj bi predstavljala rešitev digitalnega bombardiranja, saj z njim telefon postane aktiven soudeleženec vožnje. 

Brez kopice zaslonov, brez neuporabnih informacij, brez digitalnih pomočnikov. Brez dodatne navlake. Dvosedežni superšportni avtomobil Aura se na neki način oddaljuje od moteče tehnologije, po drugi strani pa jo uporabniku še bolj približa.

Telefon postane tudi ključna komponenta za vžig avtomobila, ves čas vožnje pa mora ostati na svojem prostoru, sicer se avtomobil ustavi. Nič več tipkanja po telefonu med vožnjo, nič več brskanja po družabnih omrežjih. 

Ko je telefon priklopljen v armaturno ploščo, postane del zaslonskih površin. Majhni monitorji prikazujejo le najbolj bistvene informacije, vse drugo prihranijo za čas po vožnji.

Preberite si še: Ferrarijev avtomobilski lepotec z zvezdniškimi lastniki išče novi dom, a ob ceni vas bo vrglo na zadnjico

Dodatnih specifikacij električnega avtomobila v podjetju sicer niso podali, je pa že na prvi pogled jasno, da gre za hitrega športnika z aerodinamično obliko in elegantnim profilom. 

Zanimive in nenavadne so tudi osnovne lastnosti avtomobila. Dvosed je visok vsega 1,16 metra, v širino pa meri kar dvakrat več – 2,3 metra.