Kdo bo v prihodnjem delu Gymkhane zamenjal Kena Blocka?

Ameriški dirkač se bo na pomoč obrnil na nekdanjega moštvenega kolega, ki se je za kratek čas že pojavil v petem delu Youtube senzacije.

Kdo bo v prihodnjem delu Gymkhane zamenjal Kena Blocka? (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
3. 6. 2020

Ko je Ken Block pred precej več kot desetletjem na portalu Youtube zagnal povsem novo serijo video posnetkov vožnje v slogu, ki še najbolj spominja na avtokros, to je Gymkhana. V tem času se je zadeva razvila v projekt, ki ga milijoni avtomobilskih navdušencev spremljajo povsod po svetu in komaj čakajo na nova nadaljevanja.

'Katerega podviga se bo lotil naslednjič', je najpogostejše vprašanje po koncu vsakega dela in vsaj za prihajajoče nadaljevanje je odgovor, kot kaže, jasen: zapustil bo dirkaški sedež in (vsaj za 11. del) štafeto predal v roke mlajšemu kolegu iz moštva Team America, Travisu Pastrani. Slednji je novico tudi uradno že potrdil na svojem Instagram profilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Got some awesome news today! @kblock43 passed the torch to me for Gymkhana 11. I have some big shoes to fill but more than excited to give it a go. Kens guidelines for me are pretty simple. Keep the essence of Gymkhana with -epic vehicle -unattainable location -precision driving with close proximity to catastrophe. The @vermont.sportscar team has already started work on building the baddest #subaru of all time. Need to find a location that I can make this car fly and drive it like I stole it. #gameon #nopressure @subarumotorsportsusa are you guys ready for this!!! @yokohamatire I’m going to need a lot of tires 🤔😬 @hooniganracing @redbull @dirtfishrally

A post shared by travispastrana (@travispastrana) on

»Ken in jaz na nek način prijateljsko tekmujeva drug proti drugemu že dobršen del dveh desetletij, sedaj pa se mi je ponudila življenjska priložnost – s tem pa tudi odgovornost. Na eni strani se zadeve veselim, na drugi pa me je nekoliko strah. Pričakovanja so višja kot kadarkoli prej, vem pa, da mi bo s pomočjo Kena, Hoonigana ter Subaruja uspelo še bolj uspešno nadaljevati Kenovo dediščino,« je dejal Pastrana.

Serija se tako na nek način vrača na začetek. Tudi Block je namreč prve Gymkhana kilometre naredil s Subaru Imprezo. Sicer pa se je Pastrana v preteklosti že pojavil v eni izmed epizod Gymkhane. Takrat še na dveh kolesih smo ga lahko spremljali v petem delu, v katerem je Ken Block s Ford Fiesto divjal po San Francisco, za obuditev spomina si video lahko ogledate na spodnji povezavi.