Kitajci so inspiracijo iskali kar pri enem najbolj kontroverznih. Lahko bi mu rekli kar "Chibertruck"

10. 5. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Kitajci so inspiracijo iskali kar pri enem najbolj kontroverznih. Lahko bi mu rekli kar "Chibertruck" (foto: Profimedia)
Profimedia

V preteklosti smo pri kitajskih avtomobilih redno videvali oblikovne elemente, povzete po uspešnih modelih iz Evrope in Amerike. Očitno pa se to še vedno dogaja. Tokrat so se lotili enega najbolj kontroverznih ...

Avtomobilski salon v Pekingu je prinesel številne, predvsem kitajske novosti, med njimi pa je, na nek način, izstopal avto, ki so ga predstavili pri podjetju Dongfeng in ga poimenovali preprosto e-truck.

Že samo ime bežno spominja na nek drugi avto, ko pa ga pogledamo, pa je bolj ali manj jasno, da je navdih našel v Teslinem Cybertrucku. Podobnosti je enostavno preveč, da bi to lahko zanikali.

Fotografij notranjosti sicer ni, ugiba pa se, da naj bi njegov električni motor zmogel 1.305 konjskih moči, kar je celo več od najmočnejšega Teslinega "poltovornjaka".

Kljub temu, da je avto za zdaj še v konceptni obliki, pa je velika verjetnost, glede na to, kako dobro poznamo Kitajce, da bo avto tudi v serijski obliki ugledal luč sveta.

Preberite še: