Ko se dela na cesti zavlečejo: prebivalci tega malega mesteca so se na šaljiv način obregnili ob »začasne semaforje«

26. 5. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Angleži so dokazali, da imajo odličen smisel za humor!

Tudi vas motijo dela na cesti, ki jim ni videti konca? Razočarani prebivalci Gloucestershira so se odločili, da lastno razočaranje začinijo z dobro šalo.

Začasni semafor, ki stoji na A46, so »presenetili« z rojstnodnevno torto.

Po poročanju Gloucestershirelive dela na odseku A46 potekajo že več kot 15 mesecev, kar je ujezilo tamkajšnje prebivalce. A namesto da bi svojo jezo znesli nad odgovornimi, so se odločili, da s svojo hudomušnostjo pridobijo pozornost širše javnosti.

Peter Rowe

Februarja, ob prvi obletnici postavitve semaforjev so tako spekli okusno čokoladno torto in jo poklonili omenjenemu semaforju.

S tem so le dobili tudi pozornost mestnih svetnikov, ki jim doslej niso znali ponuditi nikakršnih oprijemljivih informacij o predvidenem zaključku del, sedaj pa naj bi v mestnem svetu vendarle potekala debata o boljšem komuniciranju s prebivalci.

Profimedia

Namestnik izvršnega direktorja Steve Mawson je dejal, da si svet prizadeva izboljšati sisteme komuniciranja z lokalnim prebivalstvom, a prebivalci so prepričani, da je napredek pri obveščanju še vedno prepočasen.

»Zdaj so vsaj predlogi, vendar še nisem videl nobenega javnega posvetovanja in predlogov, ki so nam bili obljubljeni, tako da še vedno ni jasno, kdaj lahko pričakujemo odstranitev luči," je dejal eden od prebivalcev Gloucestershira, ki ga prav tako moti že več kot leto dni postavljen »začasni semafor«.

Preberite še: Da se ti naježi koža! Poglejte si, kako dirkalniki »spolzijo« skozi ozko italijansko uličico

Morda bi vas zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan