Ko se Tesla S Plaid pomeri z ameriškima legendama, Mustang Shelbyjem in Dodge Chargerjem

Mustang Shelby in Dodge Charger sta brez kančka dvoma legendi ameriškega avtomobilizma. Kaj pa se zgodi, ko se na »drag« dirki pomerita s prihodnostjo v obliki Tesle S Plaid? Preverite ta posnetek, rezultat vas bo najverjetneje presenetil ali pa kar razočaral.

Ko se Tesla S Plaid pomeri z ameriškima legendama, Mustang Shelbyjem in Dodge Chargerjem (foto: Wheels YouTube Channel) Wheels YouTube Channel
31. 7. 2022

Legendarni ameriški »muscle« avtomobili so diametralno nasprotje elektrifikaciji. So precej požrešni, njihova filozofija pa je vesoljna leta daleč od elektrike. Po drugi strani pa so zaradi svoje kultnosti pridobili sloves širom po svetu.

Med najbolj zaželene ameriške mišičnjake sodita prav Mustang Shelby GT500 in Dodge Charger Hellcat, ki pa sta se v eni izmed »drag« dirk pomerila z avtomobilom, ki po mnenju nekaterih uteleša prihodnost – Teslo S Plaid.

Preberite si še: Preverite jahto, na kateri te dni v Dalmaciji dopustujejo Woody Harrelson, Chris Rock in ostala smetana

Kako pa se Tesla obnese na dirkališču? Wheels You Tube kanal je ob bok sodobnega električnega avtomobila postavil dva kultna Američana. Preverite v spodnjem posnetku, kjer se v »drag« dirki na 400 metrov Tesla Model S najprej pomeri z legendarnim Mustangom, nato pa še Dodge Challengerjem.

V prvi »drag« dirki se Tesla S Plaid pomeri z Mustang Shelbyjem GT500, dirke pa konec že po dobrih 200 metrih. Čeprav podrobnih detajlov o Mustangu ni, ne o letnici ne o njegovi moči, pa je z dirke razvidno, da je Mustang dobro pospešil, nato pa zaostal daleč za Teslo.

Tudi Dodge Charger Hellcat v naslednji dirki ni imel možnosti in je Teslo dohajal še precej slabše od svojega ameriškega kolega.

Tesla s 400 metri opravi v manj kot 9.8 sekunde, Charger pa je potreboval 13.46 sekund.