Koliko bi bili pripravljeni odšteti za Teslo X, ki je »končala« na dnu Donave?! Neznani kupec je namreč »odkartal« kar…

Ha, ob novici o potopljenem električne avtomobilu nihče ne bi pomislil na to vsoto.

Koliko bi bili pripravljeni odšteti za Teslo X, ki je »končala« na dnu Donave?! Neznani kupec je namreč »odkartal« kar… (foto: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat/Facebook) Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat/Facebook
23. 4. 2023

Madžarska neprofitna organizacija za reševanje ljudi in imetja je objavila fotografije reševanja "utopljene" Tesle Modela X. Kako se je avtomobil znašel na dnu Donave, ni znano, še bolj nenavadno pa je, da je bil nekdo pripravljen odšteti kar precej za potopljenega električnega terenca.

Voda in elektrika ne gresta skupaj, zato je v hipu jasno, da omenjena Tesla ne bo deležna le manjšega popravila, da se bo ponovno znašla na cesti.

Zakaj bi torej kdo pri zdravi pameti kupil električno vozilo, ki je domovalo na dnu Donave v bližini trajektnega pristanišča?

Ljudje smo si različni, kar dokazuje tudi kupec, ki je za omenjeno Teslo odštel slabih 22 tisoč evrov.

Vozilo je bilo popolnoma potopljeno v Donavo, na pomoč pa so poklicali ekipo reševalnih potapljačev. Avtomobil so ti potegnili iz Donave, a je bilo že prepozno.

Avtomobil je že dobil svoje lekcije plavanja in potapljanja, zato je bil njegov lastnik prepričan, da ga bo odpeljal naravnost na odpad.

Vseeno je poskusil srečo in le našel novega kupca.

Ta je bil za uničeno Teslo Model X pripravljen odšteti kar 22 tisočakov.

Sicer ni znano, kakšna je njegova namera, a najverjetneje bo posamezne dele uporabil ali prodal naprej.

Tesla Model X je luksuzni električni SUV, ki je bil prvič predstavljen 2015. Gre za tretji model avtomobilskega proizvajalca Tesla, po Roadsterju in limuzini Model S.

Model X odlikuje eleganten in sodoben dizajn z vrati v obliki kril, ki se odpirajo navzgor namesto navzven, kar omogoča lažji dostop do zadnjih vrst sedežev.

Avto ima tudi veliko panoramsko vetrobransko steklo, ki zagotavlja odlično vidljivost. Avtomobil poganja električni pogonski sklop, ki zagotavlja hitro pospeševanje in gladko, tiho delovanje.

Tesla Model X je na voljo s številnimi možnostmi baterije, od standardne baterije s 75 kWh do visoko zmogljive baterije s 100 kWh, ki zagotavlja do 465 kilometrov dosega z enim samim polnjenjem.

Cene modelov X se gibljejo od slabih 100 tisoč evrov naprej.

Preberite še: V garaži počivata Bentley in Lamborghini, a eden najbogatejših Slovencev se po Dubaju vozi kar z »Uberjem«
Priporočamo tudi: Nimajo barve zato izdelujejo samo bele avtomobile, a še vseeno niso dokončani

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.