Kraljica rock 'n' rolla je imela to avtomobilsko znamko še posebej rada!

V začetku 90. je nastopila tudi v več oglasih za ameriško avtomobilsko znamko.

Kraljica rock 'n' rolla je imela to avtomobilsko znamko še posebej rada! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2023

Legendarna pevka, ki je v svoji karieri poslušalce razveselila z mnogimi hiti in med drugim nastopila v filmu Pobesneli Max 3 iz leta 1985, je bila še posebej navezana na dva avtomobila, o katerih je moralo ob ločitvi odločati tudi sodišče.

Oboževala je vožnjo

Pevka, ki je zadnjih deset let živela v Švici, je v svoji avtobiografiji zapisala, da je njeno iskrico za avtomobile zanetil beli Jaguar XJ6, ki ga je dobila v dar. Vožnjo s to britansko klasiko je oboževala, ker je tako lahko nekaj časa preživela sama, kar se je zgodilo le redko.

Oba kot darilo

Poleg belega XJ6, ki ji ga je podaril pevec Sammy Davis Jr., je Tina v dar prejela še enega Jaguarja; takratni mož Ike ji je leta 1973 podaril roadsterja XKE, na njegovi registrski tablici pa je pisalo "1 TINA". Ko sta se z Ikom ločevala, pa je skoraj ostala brez obeh avtomobilov, vendar ju je sodnik na koncu dodelil pevki poleg še 4 avtomobilov, ki so bili prej last obeh.

Nastopila v oglasih

Tina Turner je nastopila tudi v več televizijskih oglasih za ameriško avtomobilsko znamko Plymouth. Na malih zaslonih je Američanom predstavila modele Laser, Acclaim, Voyager in Sundance.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Čakanja je konec - to je nova serija 5!

Priporočamo tudi: Slovenski as Jan Oblak ima v svoji garaži Porscheja, naokrog pa se največkrat prevaža s tem "običajnim" modelom SUV ...

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.