Kupci pohiteli: Hyundai v nekaj urah na le petih trgih razprodal prvo serijo novega prestižnega modela

Peščica kupcev, ki bodo prvi lahko zapeljali novinca, je že razgrabila prvo serijo.

Kupci pohiteli: Hyundai v nekaj urah na le petih trgih razprodal prvo serijo novega prestižnega modela (foto: Hyundai) Hyundai
28. 11. 2022

Hyundai si od svojih električnih avtomobilov prihodnosti brez dvoma obeta veliko. Prvi model nove generacije Ioniq 5 je namreč naletel na pozitiven odziv javnosti, zgolj in predvsem nekoliko višji ceni pa gre verjetno pripisati dejstvo, da ga na naših cestah v primerjavi z drugimi električnimi modeli ne vidimo prav pogosto. To dokazuje tudi naslednji model, ki prihaja na trg, njegov večji brat Ioniq 6.

Izrazito športno oblikovana limuzina je veliko pozornost javnosti požela že v prototipni fazi, saj je bila kot koncept ne nazadnje predstavljena tudi na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Münchnu, sedaj pa se počasi prebija na ceste. Pri Hyundaiu so tako pred dnevi že začeli iskati prvih kupcev. In iskanje nikakor ni trajalo dolgo.

Devetega novembra so na petih najpomembnejših evropskih avtomobilskih trgih električnih avtomobilov v Nemčiji, na Norveškem, Nizozemskem, v Franciji in Veliki Britaniji na trgu ponudili 2500 vozil. A minilo je komaj nekaj ur in avtomobile so pri korejski znamki dobesedno razgrabili. Avtomobilov niso ponudili po znižani ceni, medtem ko je osnovna, kot smo že namignili, precej visoka.

Preberite še: Tu je novi električni Hyundai, ki ga primerjajo s Porschejem 911

Za Ioniqa 6 je treba odšteti vsaj 66.400 evrov, kupci pa bodo za ta denar dobili avtomobil, opremljen s parom elektromotorjev skupne moči 325 'konjev' oziroma 239 kilovatov in baterijski sklop s kapaciteto 77,4 kilovatne ure, ki naj bi zadoščala za okrog 500 kilometrov dosega.

In kaj je tako posebnega pri prvi seriji vozil, ki jih kupci še niso niti videli? Pravzaprav zgolj to, da bodo v avtomobilu lahko uživali nekaj tednov prej kot drugi. Njihovi avtomobili bodo namreč na voljo marca, medtem ko bodo redne dobave vzpostavljene spomladi.