Lada Niva z najmanj kilometri? Prodaja se na portoroškem letališču

Avtomobil naj bi bil tehnično brezhiben, zanj pa naj bi veljalo veliko zanimanje.

Lada Niva z najmanj kilometri? Prodaja se na portoroškem letališču (foto: Arhiv Letališča Portorož) Arhiv Letališča Portorož
24. 3. 2021

Lada Niva prve generacije velja za precej uporaben avtomobil. Še danes jih lahko najdemo na kmetijah, uporabljajo pa jih tudi gozdarji, lovci in še bi lahko naštevali. Svoj čas so jih seveda uporabljale tudi različne službe, ki na težje dostopnih terenih upravljajo različna vzdrževalna dela, ena izmed njih pa se je celo znašla v službi Letališča Portorož. Omenjeni avtomobil pa bo sedaj po dolgih desetletjih doživel upokojitev.

Priložnost za ljubitelje? Vsekakor! Vodstvo letališča je namreč sprejelo odločitev, da avtomobil, ki je bil prvič registriran 19. aprila 1989 po slabih 32 letih službe prodajo na javni dražbi. Gre sicer za prvo generacijo Nive, opremljeno s 1.600-kubičnim bencinskim motorjem.

Brez napovedi o potencialnem izkupičku

Kot so nam pojasnili na Letališču Portorož je bil sicer avtomobil zadnjič registriran leta 2005. Do tedaj so ga v največji meri uporabljali za lokalne prevoze in pregledovanje vzletno-pristajalne steze, zadnjih 16 let pa je opravljal le še zadnjo izmed obeh nalog. To nenazadnje pojasnjuje tudi nizko število prevoženih kilometrov (38.932), pri čemer na letališču dodajajo, da je vozilo tehnično brezhibno, vseeno pa se že kažejo določeni znaki obrabe.

Dražba vozila bo sicer potekala 27. marca ob 11. uri dopoldan, ogledi vozila pa bodo mogoči dve uri prej. Izklicna cena za vozilo – ki ga bo mogoče ponovno registrirati kot osebno vozilo, brez signalnih luči na strehi – sicer znaša 700 evrov, zanimanje potencialnih kupcev pa je po besedah vodstva letališča že sedaj veliko. Koliko denarja bi za vozilo lahko iztržili si zato vsaj zaenkrat še ne upajo napovedovati.