Poglejte, kaj je z Urusom storil Mansory!

12. 1. 2023
Deli

Mansory se je ponovno lotil Lamborghinijevega modela SUV Urusa. Dodali so mu nekaj moči, spojlerjev in usnja, nekaj pa so mu tudi vzeli. Sprašujemo se, kako visoka je cena, vendar ob tako omejenem številu primerkov, ki jih nameravajo izdelati, v nobenem primeru ne bi imeli možnosti za nakup.

Mansory je nemško podjetje, ki predeluje in nadgrajuje avtomobile. Poleg njih frizirajo tudi vodne skuterje, vozila za golf in motorje. Vozila, ki se jih dotaknejo, so močnejša od njihovih serijskih različic, kar se pozna tudi na zunanjosti avtomobilov. Njihove predelave so videti agresivno; k temu pripomorejo številni zračniki, spojlerji in ostre linije. Tudi notranjost dodelajo z boljšimi materiali in običajno je od pragov do stropa oblečena v usnje. 

Osnova je italijanski bik

Njihov najnovejši izdelek je Mansory Venatus Coupé Evo C.  V osnovi je to Lamborghini Urus, vendar se po predelavi od njega precej oddalji. Nemcem je iz motorja uspelo iztisniti še nekaj dodatne moči; predelana različica ima namreč 900 KM in 1100 Nm navora. To je dovolj, da se lahko od 0 do 100 kilometrov na uro požene v 2,9 sekunde in doseže končno hitrost 323 kilometrov na uro. Poleg motorja je predelan tudi izpušni sistem, ki zagotovo prebudi sosede, če se na pot odpravite zgodaj.

Predelano različico boste hitro ločili od "običajnega" Urusa, imel bo namreč le dvoje vrat. To so dosegli tako, da so premaknili B stebriček Urusa in podaljšali vrata. Ker to še ni dovolj, je Venatus Coupé še poširjen, poleg tega pa ima še več zračnikov in spojlerjev od Urusa. Kupci bodo lahko svojim željam prilagodili notranjost; izbrali bodo lahko usnje, vzorec prešitja sedežev in vzorec na dodatkih iz ogljikovih vlaken. Slednjih je ogromno tudi na zunanjosti in celo pokrov motorja je iz ogljikovih vlaken, kar drastično zmanjša njegovo težo. Poleg števila vrat je zmanjšano tudi število sedežev. V zadnji vrsti bosta lahko sedeli le dve osebi, medtem ko se lahko v Urusu v drugi vrsti peljejo trije.

Težko ga boste srečali

Mansoryjevo kupejevsko različico Urusa boste le stežka ujeli na cesti; izdelanih bo namreč le 8 avtomobilov. Pri Mansoryju so se tudi odločili, da bo vseh 8 izvedenk popolnoma edinstvenih in prilagojenih željam prvotnih kupcev. Koliko bodo ti odšteli zanje, niso povedali; prav gotovo ne bodo poceni, saj je precej draga že osnovna različica Urusa. Poleg tega jim bo vrednost zaradi ekskluzivnosti v prihodnosti morda še zrasla.

Tudi Dončić se vozi s podobnim

V podobnem avtomobilu so lani poleti na Hrvaškem opazili Luko Dončića. Ta naj bi se na dopustu vozil v črnem avtomobilu, ki so ga prav tako predelali v delavnici Mansory, vendar ta ni bil tako ekskluziven in vpadljiv.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uživo s hrvatskih prometnica (@car_spotting_croatia)

Preberite še: To so znamke, ki so imele v letu 2022 v Evropi največ vpoklicev (foto galerija)
Priporočamo tudi: Dončić je s svojim Camarom poskrbel za pravo revolucijo, to vozilo si je zatem omislil njegov nekdanji soigralec

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel