Je to priložnost, da za dobro ceno pridete do svoje "kraljeve kočije"?

18. 9. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Kronana glava, ki se je vozila z njo, sicer prisega na BMW.

Na enem izmed švedskih spletnih oglasnikov se prodaja 50 let star Mercedes-Benz 280 S. Prevoženih ima 332.619 kilometrov, zunanjost ima nekaj "bušk in prask", blago na voznikovem sedežu pa je tudi že malo načeto. Nič nenavadnega za pol stoletja star avtomobil, ki ne deluje prav nič posebno, dokler ne izveste, kdo je bil njegov prvi lastnik.

Bilweb Auctions

Marca leta 1973 je avto kupila švedska kraljeva družina in ga uporabljaja do junija 1979, tako da je za načeto blago voznikovega sedeža mogoče kriv tudi švedski kralj Karel XVI. Gustav. 

Bilweb Auctions

77-letnik je na prestolu že celih 50 let - od 15. septembra 1973 naprej.

Bilweb Auctions

V oglasu piše, da je kljub znakom obrabe, kar za takšen avtomobil nič prav nič nenavadnega, avtomobil vozen in v precej dobrem stanju ter da je odličen kandidat za popolno obnovo, sploh zaradi svoje "kraljeve" zgodovine. Limuzina se bo prodala na dražbi, zanjo pa želijo iztržiti nekje med 10.000 in 12.000 evri. Mogoče je to odlična priložnost, da pridete do svoje kraljeve kočije.

Bilweb Auctions

Oboževalec BMW 

Švedski kralj je velik ljubitelj avtomobilov, še posebej  tistih, ki jih izdela BMW. Večkrat ga je mogoče videti v modrem kupeju M8 Competition, ki si ga je podaril za rojstni dan pred tremi leti. V začetku meseca se je v Salzburgu vozil z živo rdečim M4,  nedavno pa se je na dražbi prodajal tudi njegov M5 iz 1987.

Profimedia

Preberite še: Redek češki dragulj je zdaj vreden več kot sto tisočakov

BONUS VIDEO: Kateri so najboljši avtomobilski dogodki v Sloveniji in katerim se je potrebno izogniti?

 

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan