Njegovo poslanstvo je prijavljanje prekrškarjev policiji - zanimiv hobi nemškega mladeniča

8. 5. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Njegovo poslanstvo je prijavljanje prekrškarjev policiji - zanimiv hobi nemškega mladeniča (foto: Youtube/Der Spiegel)
Youtube/Der Spiegel

"Če bi ljudje upoštevali pravila, z menoj ne bi imeli težav," je dejal Nichlas.

Pred kraktim smo že pisali o nenevadnem Fleximanu, ki 'pomaga' prehitrim Italijanom. Zdaj pa je na vrsti nov posebnež - Nichlas Matthei neutrudno beleži kršitelje, ki ne upoštevajo pravil parkiranja. A to ni njegova služba, ampak hobi, ki ga jemlje izjemno resno - tako resno, da ima na svojem kolesu celo nalepko POLIZFI (nemške besede za policijo - POLIZEI po zakonu ne sme uporabljati).

Youtube/Der Spiegel

18-letni Nemec s posebno aplikacijo beleži in prijavlja vozila, ki so nepravilno parkirana na pločnikih, v območjih za pešce ali na kolesarskih stezah. Zakaj to počne? "Da bi ljudje bolj začeli upoštevati prometne predpise; mislijo, da lahko parkirajo, kjerkoli želijo," je povedal novinarju nemškega portala Der Spiegel.

Der Spiegel

Velikopotezen cilj!

Nichlas želi v vsakem nemškem kraju zabeležiti vsaj eno kršitev nepravilnega parkiranja. Lani jih je zabeležil več kot 4000. Po njegovih besedah so njegove prijave v državno blagajno prinesle že okoli 100.000 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anzeigenhauptmeister (@niclas.matthei)

Mladenič, ki je samega sebe oklical anzeigenhauptmeister (glavni prijavitelj), in se tako tudi predstavlja policistom. Seveda ni najbolj priljubljen med someščani in sodržavljani, a ga to ne gane. V enem izmed intervjujev je povedal, da je že prišlo tudi do fizičnih obračunov: "To me ne moti, sledi klic na policijo, prijava incidenta in na koncu poberem denar."

Youtube/Der Spiegel

Dejal je še, da želi obiskati tudi švicarski Zurich, a bi se moral najprej na pamet naučiti švicarskih cestnoprometnih predpisov. Bi se moral začeti učiti tudi slovenskih?

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk