Mondial de l'auto. Počakajte še leto ...

Znameniti avtomobilski salon v Parizu se menda vrača. Toda drugo leto, v kombinaciji s poslovnim sejmom EQUIP AUTO

Mondial de l'auto. Počakajte še leto ... (foto: Saša Kapetanović) Saša Kapetanović
21. 7. 2021

Zdaj, ko je jasno, da bo salon IAA, ki smo ga dolga desetletja povezovali s Frankfurtom (in so ga mnogi celo poznali pod tem imenom) vrača - toda v Muenchnu, so povratek napovedali tudi francoski organizatorji za znameniti Mondial de l'auto, salon, ki je imel (med evropsko konkurenco) vselej največ obiskovalcev (tudi preko milijona).

Organizatorji so tako napovedali, da se salon zares vrača in to na tradicionalni razstaviščni  prostor Paris Expo Porte de Versailles in na ravno tako tradicionalni termin - in sicer med 17. in 23 oktobrom drugo leto. Znotraj tega termina (in tega salona) pa bo potekal tudi največji sejem namenjen profesionalni publiki iz tega področja (Equip Auto), ki bo namenjen predvsem poprodaji in povezljivostnim mobilnostnim storitvam.

Nič več, kot je bilo

Seveda pa so tudi organzatorji salona v Parizu napovedali, da Mondial ne bo potekal tako, kot je bilo to običajno do pred začetkom pandemije, pač pa bo to nekakšen prostor za stičišče splošne in profesionalne publike. Sestavljen bo iz serije dogodkov, testnih voženj, okroglih miz, ... skratka - potekal bo pod okriljem nečesa, kar so poimenovali kar pariški avtomobilski teden. Pariz bo po besedah organiaztorjev teden dni najboljša izložba, laboratorij in forum za avtomobile in promet 21. stoletja.