Na dražbi se bo znašel avtomobil tega glasbenega zvezdnika, izkupiček pa bodo v celoti namenili za pomoč Ukrajini

Na prihajajoči dražbi pod okriljem dražbene hiše RM Sotheby's v Londonu se bo znašel tudi poseben avtomobil, ki je svoj čas pripadal eni največjih glasbenih legend vseh časov – Freddieju Mercuryju. Rolls-Royce Silver Shadow je že sam po sebi zanimiv, zaradi zvezdniške zgodovine in dobrodelne note pa bo najverjetneje dosegel rekordno vrednost. 

Na dražbi se bo znašel avtomobil tega glasbenega zvezdnika, izkupiček pa bodo v celoti namenili za pomoč Ukrajini (foto: RM Sotheby’s) RM Sotheby’s
23. 10. 2022

Pevec skupine Queen Freddie Mercury je z Rolls-Royceom Silver Shadow vsakodnevno premagoval razdalje po Londonu, kljub temu pa je avtomobil dandanes brezhibno ohranjen.

Vozilo z letnico 1974 ima še vedno originalno tovarniško barvo in brezhibno notranjost, na števcu pa je vsega skupaj slabih 100 tisoč kilometrov.

Šlo naj bi celo za prvega Rolls-Roycea v lasti slovitega glasbenika, uporabljal pa ga je pri vsakodnevnih obveznostih, medtem ko je za volanom sedel njegov osebni voznik.

Pevec namreč ustreznega vozniškega dovoljenja nikoli ni imel, kljub temu pa so bili avtomobili njegova velika strast.

Mercury je avtomobil kupil že leta 1979 in ga hranil vse do svoje smrti leta 1991, ko je avtomobil prešel v roke njegove sestre. Ta ga je leta 2003 prodala Kashmiri Cooke, ki ga je desetletje uporabljala za svoje dnevno vozilo, dokler na dražbi ni našel novega lastnika.

Ni znano, koga na dražbi zastopa hiša RM Sotheby's, a domneva se, da gre za ukrajinskega zvezdnika Andrija Danilka (znanega pod umetniškim imenom Verka Serduchka), ki je leta 2007 zastopal Ukrajino na tekmovanju za pesem Evrovizije.

Preberite si še: Evropski avomobilski trg v septembru s presenetljivimi rezultati

Ves izkupiček bo namenjen medicinskemu centru in dobrodelni organizaciji Superhuman Centre, ki v Ukrajini nudi podporo in zdravljenje žrtvam vojne.