Najbolj priljubljenih 10 v letu 2018: novice, ki so zaznamovale leto

V zadnjih dneh leta 2018 smo za vas pripravili pregled dogajanja, testov in novic celotnega leta.

Najbolj priljubljenih 10 v letu 2018: novice, ki so zaznamovale leto (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
30. 12. 2018

Za tretji del pregleda dogaja v letu 2018 smo pripravili pregled 10 najbolj branih novic v letu 2018. To je v veliki meri zaznamovala uvedba novega standarda učinkovitosti avtomobilskih pogonskih sklopov WLTP, zaradi česar so morali nekateri avtomobilski proizvajalci za nekaj časa celo zaustaviti proizvodnjo novih avtomobilov. Nekateri se s tovrstnimi težavami spopadajo še danes.

Sicer pa še naprej velja največje zanimanje za novice, povezane s koncernom Volkswagen; tako za vozila znamke Volkswagen kakor tudi Porsche in Škoda, okrog katerih se je v zadnjem letu tudi največ dogajalo. Ne nazadnje so na plan začeli prihajati podatki o Golfu osme generacije, pa o Škodi Octavii – oba prideta na trg v letu 2019, poleg tega je Škoda pred kratkim veliko zanimanja požela tudi s predstavitvijo koncepta Vision-E slovenskim voznikom. In čeprav je uradno že nekaj let ni več na trgu, še vedno velja veliko zanimanja za znamko Lada in model Niva.

Pozabili nismo niti na motoriste – včeraj smo ugotovili, da velja precejšnje zanimanje za motocikle znamke BMW, pa tudi za dogodke in prireditve na domačih tleh. Obljubljamo vam, da bomo seznam teh pripravili tudi v letu 2019.

Seznam najbolj branih novic v letu 2018: