Najbolj priljubljenih 10 v letu 2018: avtomobilski testi

V zadnjih dneh leta 2018 smo za vas pripravili pregled dogajanja, testov in novic celotnega leta.

Najbolj priljubljenih 10 v letu 2018: avtomobilski testi (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
28. 12. 2018

Najbolj so vas navdušili primerjalni testi, saj sta po branosti prvo in drugo mesto zasedla kar dva takšna preizkusa. V enem smo primerjali avtomobile z različnimi pogonskimi sklopi, v drugem pa smo sodelovali pri mednarodnem testu kar osmih malih križancev naenkrat. To je še eden izmed dokazov, da za omenjeni avtomobilski razred veliko zanimanje tako kot na drugih trgih vlada tudi pri nas. Tretje mesto je 'osvojil' prvi samostojni test, preizkus manjšega od obeh Škodinih križancev, Karoqa.

Primerjalni testi se najdejo tudi na četrtem in desetem mestu po branosti. Na prvem izmed obeh testov smo tako naredili primerjavo treh najboljših avtomobilov tako imenovanega B-segmenta avtomobilov, na drugem pa smo opravili medsebojno primerjavo treh križancev iste znamke, Peugeotov 2008, 3008 in 5008.

Nekatere stvari se medtem ne spreminjajo. Tako kot pri prodaji namreč tudi pri branosti testov še vedno velja veliko zanimanje za Volkswagnovega Golfa (ta prihodnje leto na trg prihaja v povsem novi podobi, letos pa smo ga preizkusili v različici 1.5 TSI in s paketom športnih dodatkov R-Line). Po drugi strani je zanimivo to, da so med šestimi najbolj branimi individualnimi testi kar trije testi avtomobilov japonskega porekla: Toyote C-HR, Mazde3 in lani predstavljene Honde Civic.

Seznam testov, urejen po vrsti od najbolj branega navzdol: