Najboljša slovenska plezalka je za en dan postala tudi nahitrejša na dirkališču

25. 9. 2019 | Jure Šujica
Deli

Janji Garmbret se je pred dnevi uresničila ena izmed njvečjih želja: sesti za volan formule.

Janja Garnbret nas zadnja leta neprestano navdušuje s svojimi dosežki na področju športnega plezanja. Nenazadnje je nedavno osvojila kar tri naslove svetovne prvakinje v plezanju ter se tako že zapisala v svetovno zgodovino tega športa. A tako kot številni športniki, ki sicer nastopajo v drugih športih, ima tudi Janja še eno strast in to so hitri avtomobili. Bojda naj bi imela celo željo postati avtomobilska dirkačica, v kolikor se ne bi podala v plezalne vode.

Prav zaradi tega je bila zato še toliko bolj vesela nedavnega presenečenja, ki so jo ga pripravili pri Red Bullu. Brez, da bi vedela, kam pravzaprav gre so jo pripeljali na svoj dirklišče v bližini avstrijskega mesta Zeltweg in tako se je šele tam zavedla, kaj jo pravzaprav tisti dan čaka. A vse ob svojem času – pa čeprav že sam začetek ni bil zanemarljiv.

Od športnika do dirkalnika

Kot je pravilo ob takih dogodkih je Janja najprej dobila vse potrebne napotke o dogajanju na stezi in pa spoznavanje samega dirkališča, na katerem se odvijajo tako dirke formule 1, kakor tudi serije MotoGP (pred kratkim pa smo na njej spremljali tudi slovenskega tekmovalca v računalniških simulacijah, Kevina Siggyja Rebernaka). Kmalu za tem je nato že sedla v Porsche Cayman S, od tod dalje pa šlo le še navzgor. Porscheju je namreč sledil še dvosed z odprto kabino KTM X-bow nato pa tudi enosedežni dirkalnik formule 4. V njem se je, tako sama pravi, Janja počutila še najbolje. Sicer pa si povzetek celotnega dogodka lahko ogledate v videu.

Čeprav veliko, pa to za Janjo nikakor ni bilo vse za tisti dan. Če so jo v Avstrijo odpeljali z avtomobilom, je bil prevoz domov nekoliko drugačen, predvsem pa hitrejši. Lastnik znamke Red Bull, Dietrich Mateschitz je namreč tudi strasten ljubitelj letenja in lastnik precej velike flote letal in helikopterjev, zato je bilo hitro jasno, kako bodo Janjo odpeljali domov – v slogu!.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu