Avtomobilski vplivneži: njihovi zaslužki gredo v milijone!

Ni lepšega, kot če svojo veliko strast lahko pretvorite v posel. Kaj pa, če jo pretvorite v milijonski posel? Vse od Super Car Blondie pa do Tima Shmeeja, nekaterim ljubiteljem avtomobilizma je uspelo, da dandanes bajno služijo s svojimi spletnimi profili in vozijo kar najbolj prestižne jeklene konjičke. Preverite, kdo so največji zaslužkarji.

Avtomobilski vplivneži: njihovi zaslužki gredo v milijone! (foto: Instagram) Instagram
4. 3. 2022

Zaslužki generalnih direktorjev največjih avtomobilskih podjetij na svetu, razumljivo, znašajo več milijonov evrov letno. Najbolje plačan med njimi naj bi bil prvi mož koncerna Stellantis, ki naj bi lansko leto v žep pospravil kar 19 milijonov evrov, letos pa naj bi bila številka še večja. A predsedniki in direktorji uprav še zdaleč niso edini, ki izven dirkališč na avtomobilskem področju (tudi virtualnem) s svojim delom služijo bogate denarje.

Spletna stran Gocompare.com je pripravila seznam največjih zaslužkarjev med vplivneži v avtomobilistični industriji. Ti so se do lepih vsot na bančnih računih prebili s pomočjo svojih profilov na Instagramu in You Tubu, vsem pa je skupna velika strast do jeklenih konjičkov, ki so jo uspešno spremenili v donosen posel.

Alex Hirschi

Presenečenje ali pa tudi ne, največja zaslužkarica je namreč ženska. Alex Hirschi, ki jo številni spremljajo pod profilom Super Car Blondie na leto zasluži kar 1,85 milijona evrov. Svetlolaska ima na svojem Instagram profilu že več kot 9,9 milijona sledilcev, za vsako objavo pa, kot so izračunali na spletni strani, sprejme 34.000 evrov. Pa ne le to, z enim samim posnetkom na You Tubu v žep pospravi 4.500 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex - that girl with the (@supercarblondie)

Marcel Eris

Na drugem mestu največjih zaslužkarjev je Nemec Marcel Eris, ki pa ni zaslovel z avtomobili, temveč z igranjem video igric. Velik del svojega denarja zapravi za jeklene konjičke, ki jih spridoma objavlja tudi na družabnih omrežjih. Na Instagramu @montanablack ima 3,1 milijona sledilcev, na eno samo objavo pa zasluži dobrih 11 tisoč evrov. Njegov letni prihodek je ocenjene na 660.000 evrov

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GetOnMyLvL (@montanablack)

Dave Sparks

Nekaj manj od svojega nemškega kolega zasluži Američan Dave Sparks, ki obožuje potratne avtomobile, tovornjake in ostala prevozna sredstva. Davu na Instagramu sledi 3,1 milijona sledilcev, za vsako objavo pa prejme približno 12.000 evrov. Letno naj bi na njegov račun kapnilo nekaj več kot 638.000 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dave Sparks (@heavydsparks)

Na četrto mesto lestvice so pri Gocompare.com uvrstili Britanca Colina Furzeja s 633.000 evrov letnega prihodka, na petem mestu pa je Američan Alejandro Salomon s 562.000 evri letnega prihodka. Po mnenju številnih največji avtomobilistični vplivnež, Tim Shmee je s 310.000 evri na desetem mestu lestvice, mesto za njim je Jay Leno z nekaj tisoč evri manj. Pri tem gre seveda za prihodek z naslova sodelovanj in sledilcev na Instagramu ter You Tube profilu.