Ne boste verjeli, s čim se je na finale v Dohi pripeljal nekdanji italijanski kapetan Francesco Totti

Dame in gospodje, »Il Capitana« boste spoznali v povsem drugi luči!

Ne boste verjeli, s čim se je na finale v Dohi pripeljal nekdanji italijanski kapetan Francesco Totti (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2022

V sredini decembra se je končalo precej sporno svetovno prvenstvo v Katarju, nedeljskega finala pa se je udeležila vsa svetovna nogometna smetana.

In če so se nekateri na tekmo pripeljali z limuzinami in prestižnimi avtomobilskimi znamkami, je nekdanji kapetan italijanske reprezentance Francesco Totti za to priložnost izbral električnega Volkswagna ID. Buzza.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francesco Totti (@francescototti)

»Il Capitano«, kakor nogometnega zvezdnika imenuje italijanska javnost, je simbol zvestobe in predanosti nogometu. Vso svojo kariero, dolgo kar 25 let, je igral pod grbom ljubljene AC Rome, v njenem dresu pa osvojil italijansko prvenstvo.

V reprezentančnem dresu se je z Italijo zavihtel v sam vrh, leta 2006 so dvignili svetovno lovoriko, šest let poprej pa so prišli v finale evropskega prvenstva, kjer so bili boljši Francozi.

Zaradi svojih dosežkov je Totti še danes nadvse priljubljen v rodni Italiji in čeprav sta pred meseci z nekdanjo soprogo javno prala umazano perilo, ga imajo sponzorji še dandanes nadvse radi.

Tako je z letom 2022 Totti postal ambasador znamke Volkswagen Italia, v sklopu katere promovira predvsem električne modele.

Preberite si še: Kylian Mbappe je morda najbolje plačani nogometaš s premiernimi avtomobili - ki pa jih ne more voziti

Je ponosni lastnik ID.4 GTX, električni VW pa dela družbo Ferrarijem, Lamborghinijem in Bugattijem. Kot se za nekaj milijonov vrednega nogometaša »spodobi«.

Totti seveda ni manjkal na zadnjem SP v Katarju. Na finalno tekmo pa se je pripeljal kar z ID. Buzzom, kar je obeležil tudi v sponzorski objavi na družbenih medijih.

Električni enoprostorec je sodobna interpretacija ikoničnega kombija Bulli, ki ga tržijo kot primernega predvsem »za družine, prijatelje in izzive vsakdanjega življenja – tudi v ozkih ulicah velikega mesta«.