Nekdanji zmagovalec Le Mansa in lastnik McLarna F1 GTR naredil napako, ki je ne bo pozabil

Nanjo ga bo po novem spominjal tudi zabavna nalepka, ki so mu jo na avtomobil namestili prijatelji.

Nekdanji zmagovalec Le Mansa in lastnik McLarna F1 GTR naredil napako, ki je ne bo pozabil (foto: Profimedia) Profimedia
19. 3. 2022

McLaren F1 velja za enega najboljših, pa tudi najbolj iskani športnih avtomobilov vseh časov. Nenazadnje je bilo izdelanih le nekaj več kot 100 vozil. Pravi sveti grali pa so izvedenke LM in GTR, ki ponujajo še nekaj več dirkaškega priokusa, hkrti pa so še redkejše, kot klasične različice. Lastnik ene izmed izvedenk je tudi francoski dirkač in lanskoletni zmagovalec razreda GTE Am v Le Mansu, Francois Perrodo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fanch (@fanchracing)

Kot izkušen voznik in lastnik tako redkega dirkalnika verjetno dobro pozna delovanje takšnega športnika, zato je še toliko bolj zanimiva, če ne že kar sramoten dogodek, ki se mu je nedavno pripetil. Med obiskom bencinskega servisa je namreč, misleč da črpa 97-oktanski bencin, v rezervoar športnika natočil dizelsko gorivo.

Športnik s 6,1-litrskim 12-valjnim bencinskim motorjem se je seveda uprl, Francoza pa postavil v neugodno situacijo, saj mu ni preostalo drugega, kot da avtomobil naloži na tovornjak vlečne službe in ga odpelje na servis. Temu je sledil tudi dolg zapis o incidentu, ki ga je Perrodo - z obilico samoironije - objavil na svojem Instagram profilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fanch (@fanchracing)

Neljubi dogodek ga bo verjetno precej udaril po žepu, saj bo potreben precej obsežen servis delikatnega pogonskega agregata. Da na dogodek še dolgo ne bo pozabil pa ga bo opominjala tudi nalepka, ki so mu jo ob odprtino za točenje goriva namestili prijatelji, na njej pa piše: "Francois, no diesel!" Prevod verjetno ni potreben.