Nenavadno: Izgubljeni iPhone povzročil 'nesrečo' na avtocesti

Šlo je za najdražjo izvedbo najnovejšega iPhone-a, iPhone 13 Pro Max.

Nenavadno: Izgubljeni iPhone povzročil 'nesrečo' na avtocesti (foto: Profimedia) Profimedia
28. 12. 2021

Vsakdo, ki ima dovolj dolgo vozniški izpit in redno vozi avtomobil, bi znal povedati kakšno zanimivo anekdoto ali zaupati kakšno avtomobilsko nesrečo, ki se mu je v tem času pripetila. Morda so bili zanjo krivi sami, morda nekdo drug, le redko kdo pa se najde, ki krivdo za 'nesrečo' lahko pripiše mobilnemu telefonu. In to ne v prenesenem pomenu – da je do nesreče prišlo zaradi nedovoljene uporabe mobilnega telefona med vožnjo – pač pa dobesedno.

Prav to se je namreč zgodilo ameriški voznici, ki ima na družabnem omrežju Twitter upravlja s profilom Stella Vitae. Med vožnjo po avtocesti s hitrostjo 70 milj na uro (približno 110 kilometrov na uro) je namreč pred seboj opazila predmet, ki se je odbil od tal in priletel naravnost v odbijač njene Tesle.

Predstavljamo si lahko, da je udarec pospremil močan pok, saj je voznica vozilo hitro zaustavila, med preverjanjem škode na vozilu pa je opazila, da je bil 'neznani leteči predmet' najnovejši iPhone 13 Pro Max, pametni telefona za katerega bi v Sloveniji odšteli vsaj slabih 1.300 evrov.

Aparat se je namreč dobesedno zaril v odbijač vozila in vanj naredil tudi manjšo luknjo, zaradi česar bo potrebnega vsaj nekaj polnila in barve, da bo ponovno videti kot nov. Popravila pa voznica, ki domneva, da je aparat priletel iz strehe enega izmed avtomobilov pred njo ne bo mogla kriti z morebitnim zaslužkom od prodaje izgubljenega aparata. Ta je namreč sodeč po fotografijah utrpel precej hujše poškodbe in ga bo le stežka mogoče popraviti.