Ni kaj, tudi ameriški predsednik ni bil kos londonski prometni konici

Na pogrebu Elizabete II. se je zbrala vsa svetovna smetana. Manjkala nista niti ameriški predsednik Joe Biden in njegova soproga Jill, ki pa tudi s »Pošastjo« nista bila kos londonski prometni konici.

Ni kaj, tudi ameriški predsednik ni bil kos londonski prometni konici (foto: Profimedia) Profimedia
2. 10. 2022

Ameriški predsedniški par je ob tej priložnosti sedel v famozno limuzino Cadillac, ki si je zaradi svoje pojave prislužila ime »The Beast« (op. Pošast).

Biden je bil namreč eden tistih, ki so od britanske vlade dobili posebna potrdila, da se lahko pogrebne ceremonije udeležijo z lastnimi vozili. Drugi so se na pogreb v Westminstrski opatiji pripeljali z avtobusi.

Elizabetin pogreb, operacija znana pod imenom »London Bridge« (op. Londonski most), je vključevala poostren nadzor nad mestom in nekatere varnostne ukrepe.

Temu primerno je bil tudi ponedeljkov prometni kaos v Londonu še za odtenek bolj kaotičen. Londonski promet pa se pošastne ameriške limuzine ni ustrašil. Ravno nasprotno. Skoraj 5,5 metra dolgo vozilo je tako obtičalo v prometni konici, čeprav je bil ponedeljek za Britance dela prost dan.

Preberite si še: "Princesa mehanik" ali druga plat kraljice Elizabete II., ki je doslej niste poznali

V posnetku, ki je zaokrožil po spletu, je mogoče opaziti Bidna, ki med počasnim premikanjem avtomobila maha vsem mimoidočim.