Nočna mora prodajalca: 'kupec' mu je izpred nosa odpeljal popolnoma novega superšportnika (video)

Lov za nepridipravom se je končal le nekaj sto metrov stran...

Nočna mora prodajalca: 'kupec' mu je izpred nosa odpeljal popolnoma novega superšportnika (video) (foto: General Motors) General Motors
10. 8. 2021

Sanje številnih avtomobilskih navdušencev so pogosto skupne in sicer da bi si nekega dne lastili superšportni avtomobil. Če je govora o ameriških navdušencih je posledično med najbolj zaželenimi novi Chevrolet Corvette C8. Za športnika, ki je v zadnji generaciji dobil sredinsko nameščen motor velja ob premajhni proizvodnji izredno veliko zanimanje, zato ni naključje, da gredo nekateri preko vseh meja za to, da bi dobili svoj primerek.

V začetku tega meseca je tako neznani 'potencialni' kupec vstopil v Chevroletov prodajni salon v Virginiji pod pretvezo, da kupuje novo Corvette C8. Navkljub premajhni proizvodnji so namreč v salonih še vedno razstavljeni posamezni primerki, za katere pa prodajalci običajno zahtevajo zneske, ki so precej višji od tistih, ki jih predvideva proizvajalec oziroma so bili aktualni še pred nekaj meseci.

Usoda tatu neznana

Prodajalec je tako zainteresiranemu moškemu dovolil, da sede v športni avtomobil, v katerem pa so bili tudi ključi za zagon motorja. Na veliko presenečenje vseh prisotnih je moški izkoristil priložnost, se zaklenil v avtomobil in zapeljal iz salona. A lov za ukradenim avtomobilom k sreči ni trajal prav dolgo, saj se je brez kakršnihkoli posledic srečno končal le nekaj ulic stran, kjer je tat vozilo zapustil.

Uslužbenci salona so nepoškodovano vozilo pripeljali nazaj v salon in ga verjetno takoj postavili nazaj na prodajno mesto. Kaj se je zgodilo z nepridipravom na drugi strani ni povsem jasno, najverjetneje pa, glede na to, da ni povzročil večje škode, proti njemu niso sprožili pregona. Verjeti pa je, da bodo uslužbenci salona v prihodnje precej bolj pazljivi pri tem, koga in kdaj bodo spustili v razstavljena vozila.

Preberite še: