Nürburgring ima novega rekorderja; prejšnji rekord izboljšan za kar 13 sekund!

Po Porscheju Cayennu in Alfi je na vrhu znova... Porsche Cayenne.

Nürburgring ima novega rekorderja; prejšnji rekord izboljšan za kar 13 sekund! (foto: Porsche) Porsche
17. 6. 2021

V zadnjem obdobju iz nemškega dirkališča Nürburgring ni bilo slišati prav veliko novosti, povezanih s postavljanjem hitrostnih rekordov. Zadnjega, absolutnega med vsemi serijskimi avtomobili je sicer postavil Mercedes-Benz, od katerega pa bo jutri, 18. junija minilo 'že' sedem mesecev. Tokratni rekord je na drugi strani postavil Porsche, ki je na progo postavil najzmogljivejšo različico svojega križanca model Cayenne Coupe.

Čeprav je bil visoko nasajeni avtomobil s časom 7:38.925 skoraj minuto počasnejši od Mercedesovega časa (6:43.616), pa je bilo to dovolj, da je postal najhitrejši križanec okrog v Zelenem peklu. Še več, prejšnji rekor Alfa-Romeo Stelvio Quadrifoglio je izboljšal za več kot 13 sekund. Ob tem so pri Porscheju na dosežek verjetno še toliko bolj ponosni ob dejstvu, da je prav italijanski SUV pred skoraj štirimi leti na istem dirkališču 'vzel skalp' Cayennu Turbo S.

Kot testni voznik je tokrat v sicer popolnoma serijskemu avtomobilu (izjema je biola le varnostna kletka in dirkaški sedež) nastopil Lars Kern: »po prvih nekaj metrih se želiš obrniti nazaj in preveriti, če res sediš v prostornem SUV-ju. Izredno natančen volan in čvrsta zadnja prema sta mi ponudila dovolj zaupanja tudi v sektorju Hatzenbach,« je po koncu vožnje dejal Kern. Celoten posnetek si sicer lahko pogledate na spodnji povezavi.