Pod pokrovom moderne reinkarnacije Ferrarija 250 GTO bo grmel 12-valjnik

Novembra predstavljen projekt dobiva jasne obrise.

Pod pokrovom moderne reinkarnacije Ferrarija 250 GTO bo grmel 12-valjnik (foto: GTO Engineering) GTO Engineering
1. 3. 2021

V času, ko se prestižne, predvsem britanske avtomobilske znamke odločajo za obuditev legendarnih modelov iz svoje zgodovine še vedno čakamo na to, da bi se za enako potezo odločili tudi pri Ferrariju. Pred časom se je namreč šušljalo, da bi Italijani lahko obudili sveti gral svojih modelov, 250 GTO in medtem, ko na to še čakamo (pri čemer se zdi, da do tega ne bo prišlo), na razvoju njegovega duhovnega naslednika intenzivno delajo v Veliki Britaniji.

https://avto-magazin.metropolitan.si/media/cache/upload/Photo/2021/03/01/6projectmodernaunderwaywithkeyengineanddesignupdatesrevealedbygtoengineering_bigimage.jpg

Tamkajšnje podjetje GTO Engineering, med drugim specializirano za obnove in popravila klasičnih Ferrarijev se je namreč lotilo projekta Moderna. Gre za projekt, v sklopu katerega naj bi združili najboljše elemente Ferrarijev iz 60. let prejšnjega stoletja ter sodobno tehnologijo, ki  takrat še ni bila na voljo. Začetek projekta so sicer predstavili že novembra lansko leto, od tedaj pa je zanimanje za projekt iz dneva v dan večje, vse hitreje pa poteka tudi razvoj.

Izdelava obljubljenega 12-valjnega motorja s štirimi odmičnimi gredmi (ki, mimogrede ne bo prisilno polnjen) , ki so ga izdelali v podjetju je tako že skoraj pri koncu, enako pa velja tudi za karoserijo vozila, pri čemer celoten postopek po zagotovilih podjetja skrbno dokumentirajo. Nenazadnje so ravno tema dvema sklopoma avtomobila posvetili največjo pozornost.

Ne glede na razvoj dogodkov pa datum prihoda vozila na trg še vedno ostaja neznanka. A očitno bo prva vozila mogoče že kmalu ozreti na cesti, saj so v podjetju GTO Engineering že pričeli z zbiranjem naročil za vozila, ki pa bodo delno prilagojena željam kupcev.