Policija na (p)oseben način opozarja na nepridiprave na javnih parkiriščih

23. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli

V plastičnih ovojnicah na avtomobile lepijo obvestila o nespametnih dejanjih voznikov in nasvete, kako ravnati v primeru, ko opazijo tatove.

Puščanje vrednejših predmetov na vidnejših mestih v avtomobilih je nekaj na kar policisti opozarjajo vedno znova in znova. Ženske torbice, denarnice in mobilni telefoni so tako najpogostejše tarče nepridipravov, ki potrebujejo zgolj nekaj trenutkov in že vas bodo olajšali za več 10 ali 100 evrov, kolikor stane izdelava novih dokumentov, bančnih kartic, poleg tega pa si lahko obetate še menjavo stekla na vratih vašega vozila.

Tovrstne tatvine pa niso mogoče le v mestih, temveč tudi na manj obljudenih poteh, na primer v bližini ali na parkiriščih priljubljenih gorskih poti. Nenazadnje so tam avtomobili tudi po več ur parkirani brez večjega nadzora in tako lahke tarče za nepridiprave. Neprevidni vozniki so bili zato pred dnevi na parkirišču pod Zelenico v bližini Tržiča deležni zanimivega 'presenečenja', ki ga niso pripravili morebitni vlomilci, pač pa kar policisti.

Vozniki, ki so v vozili pustili vrednejše predmete so namreč za vetrobranskim steklom našli plastične ovojnice z napisom »OBVESTILO POLICIJE,« a če bi običajno v tem primeru pričakovali kazen za prekršek, jih je v tem primeru pričakalo prijazno opozorilo o njihovem nespametnem dejanju, hkrati pa tudi nasvet, kaj storiti v primeru, ko v bližini opazijo sumljivo neznano vozilo. Vsekakor prijazna gesta tržiških policistov, ki je srečni (nespametni) vozniki ne bodo pozabili. Pohvalno!