Porsche 911 'Sally' iz filma Cars na dražbi presegel vsa pričakovanja, toliko denarja so iztržili zanj!

K visokemu znesku je zagotovo pripomoglo tudi dejstvo, da je šel izkupiček v dobrodelne namene.

Porsche 911 'Sally' iz filma Cars na dražbi presegel vsa pričakovanja, toliko denarja so iztržili zanj! (foto: Porsche) Porsche
23. 8. 2022

Pred kratkim so pri nemškem Porscheju naredili zanimivo potezo in se 16 let po premieri animiranega filma Cars poklonili enemu izmed vidnejših likov v zgodbi, avtomobilu po imenu Sally. Odvetnica po poklicu je bila namreč brez dvoma ustvarjena po podobi Porscheja 911 generacije 996, v spomin pa se je očitno vtisnila tako ljubiteljem filma, kot tudi prestižni znamki iz Stuttgarta, ki je na osnovi aktualne generacije modela, a s pomočjo nekaterih unikatnih elementov, ustvarila pravo 'repliko' filmskega lika.

Preberite še: Sally Carrera je ušla iz filmskih zaslonov

Pri Porscheju so se že ob nedavni predstavitvi modela odločili, da bodo avtomobil prodali na dražbi, za to pa so izbrali verjetno najbolj primeren kraj in čas na zemlji. 'Sally' je bila namreč ena izmed zvezd dražbe avkcijske hiše RM Sotheby's, ki je nedavno potekala v sklopu avtomobilskega tedna v kalifornijskem Montereyju.

Neimenovani dražitelj je namreč v razgretem ozračju dražbe za avtomobil ponudil kar 3,6 milijona dolarjev, kar je precej več, kot bi si kdorkoli upal napovedati pred začetkom dražbe. Izkupiček je presenetil tudi ustvarjalce filma, ki so se združili ob tej priložnosti, vključno z igralko Bonnie Hunt, ki je v filmu svoj glas posodila modremu športnemu avtomobilu. Novi lastnik je sicer poleg avtomobila prejel tudi unikatno uro iz Porschejevega programa dodatkov.

K visokemu izkupičku dražbe pa je zagotovo pripomoglo tudi dejstvo, da denar ne bo šel v roke nemške avtomobilske znamke. Namesto tega ga bodo pri Porscheju poklonili organizacijama Girls Inc., ki skrbi za to, da mlada dekleta dobijo ustrezno izobrazbo in kompetence za to, da bodo v življenju kar najbolje izkoristile svoj potencial, in pa Organizaciji združenih narodov in njihovi veji, ki skrbi za pomoč po Evropi razseljenih beguncev.