Ta 31-letnik je na 'jackpotu' dobil 2 milijardi, za nagrado pa si je kupil kar štiri starodobnike

27. 11. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Kateri avtomobil pa bi si ob tem vrtoglavem znesku privoščili vi!?

31-letnemu Edwinu Castru iz Kalifornije se je življenje povsem spremenilo.

Mladenič je namreč dobitnik zgodovinskega dobitka na loteriji Powerball Jackpot v vrednosti 2 milijardi ameriških dolarjev (op. 1.830.130.000 evrov).

To je seveda nepredstavljiv znesek za marsikoga izmed nas, a tudi za Edwina.

Slednji je zmagovalni listek kupil na bencinski črpalki novembra lani, unovčil pa ga je šele tri mesece kasneje – februarja letos.

Profimedia

Zmagovalec lahko znesek prevzame v enkratnem znesku ali pa kot 30-letno rento. Castro se je odločil za pavšalni znesek 997,6 milijona dolarjev, kar ga je skorajda čez noč izstrelilo med milijarderje.

In kaj je mladenič storil?! Med drugim je kupil tudi svoj sanjski avtomobil.

Na valentinovo se je odločil, da unovči svoj zmagovalni listek in si nekaj tednov kasneje omislil avtomobil, o katerem je sanjal še kot otrok.

Privoščil si je namreč starodobnika – belega Porscheja 911 iz 80. let minulega stoletja. Zanj je odštel 250 tisoč ameriških dolarjev.

Po trendih sodeč, gre za odlično naložbo, ki mu bo čez čas obrodila še višje vsote. Poleg omenjenega Porscheja si je mladenič omislil še dva - zelenega Porscheja 356 iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja in elegantnega črnega Porsche 911 iz osemdesetih let.

Profimedia

Omenjeni avtomobili bodo kot češnja na vrhu torte, saj si je za vsakodnevno premagovanje razdalj privoščil še robustnega Ram1500 TRX, svojo ljubezen do starodobnikov pa uresničil še z nakupom Volkswagna Karmanna Ghia.

Preberite še: Veste kako pravilno shraniti letne pnevmatike čez zimo? To so napake, ki se jim morate izogniti

BONUS VIDEO: Popravni izpit za ‘električnega Golfa’: so pri Volkswagnu odpravili napake?

Novo na Metroplay: Pokvarjen testni avto, smešni PR opisi in nadležni asistenčni sistemi | Avto magazin podkast