Pozabite Hitre in drzne, prihaja dirkaški film, ki bo navdušil prave avtomobilske navdušence

Za zdaj razkrite informacije obljubljajo veliko.

Pozabite Hitre in drzne, prihaja dirkaški film, ki bo navdušil prave avtomobilske navdušence (foto: Profimedia) Profimedia
15. 11. 2022

Franšiza filmov Hitri in drzni se je skozi dve desetletji iz pravega avtomobilskega spektakla, v katerem so bili v ospredju dirkanje in predelani avtomobili, prelevil v akcijsko franšizo največjega formata, ko so hiperšportni avtomobili kar nekoliko potisnjeni v ozadje. Prvotni ljubitelji serije se zato že nekaj let vsakega novega dela veselijo vedno manj.

Preberite še: "Zato v Sloveniji nimamo dirkališča" | PODKAST #2

Prav slednje pa utegne navdušiti novi projekt japonskega tehnološkega giganta Son, ki je objavil novico, da so začeli snemanje filma, povzetega po legendarni dirkaški simulaciji Gran Turismo. Slednja že dolgo časa (prva generacija je na tržišče prišla leta 1997) velja za eno najbolj priljubljenih (pojavi se tudi na začetku drugega dela serije Hitri in drzni) na svojem področju, filmska adaptacija pa bo šla v nekoliko drugačno smer kot ameriška franšiza.

Film naj bi se namreč osredotočil na najstnika, navdušenega igralca računalniških simulacij, ki seriji zmag na tekmovanjih v organizaciji Nissana postane profesionalni dirkač. Tudi zato ni presenetljivo, da so pri Sonyju (kot je razvidno iz objave na Twitterju) v film vključili najmanj štiri dirkalne Nissane GT-R. Sony sicer že sam talentiranim mladim dirkačem v sklopu svoje akademije omogoča, da sposobnosti iz virtualnega prenesejo v resnični svet.

Čeprav druge podrobnosti o zgodbi še niso znane, je jasno, kdo se skriva v ozadju in kdo bo glavni igralec. Ta čast bo pripadla Davidu Harborju, zvezdniku serije Stranger Things, ob njem pa bosta nastopila tudi Orlando Bloom in  Darren Barnet. Na režiserski stolček je sedel Neill Blomkamp, za scenarij pa je poskrbel Kazunori Jamauči, sicer avtor računalniške igrice, po kateri bo film posnet. Ta bo v kinematografe prišel 11. avgusta prihodnje leto.