Pozor, ne počnite tega: voznik, ki je s svojim BMW obtičal na pohodniški poti v avstrijskih Alpah, sam za to krivi …

Sledenje navigaciji vas lahko pripelje na cilj ali pa na ozko pohodniško pot v avstrijskih Alpah.

Pozor, ne počnite tega: voznik, ki je s svojim BMW obtičal na pohodniški poti v avstrijskih Alpah, sam za to krivi … (foto: Rosenheim24) Rosenheim24
30. 3. 2023

Tudi avtomobilsko navigacijo je treba uporabljati z dobro mero kmečke pameti, kar dokazuje primer nemškega voznika BMW.

Ta je svojega BMW Alpina B3 Touring zapeljal na ozko pohodniško pot v avstrijskih Alpah, od koder ga je spravil šele ob pomoči gasilcev in policije.

Kar 145 tisočakov vreden B3 Touring je morda kos marsikateri neurejeni poti, a tej vendarle ni bil. Njegov voznik, 77-letni Nemec, je namreč slepo sledil navigaciji, ki ga je pripeljala do ozke pohodniške poti.

Ni jasno, zakaj ni ustavil, preden je zapeljal nanjo in ni upošteval opozoril ter znakov, a očitno je mislil, da ga na koncu vendarle čaka širša pot. Pomota!

Tako se je s svojim vozilom zataknil med ograjo in goro, zaradi česar je onemogočil dostop drugim pohodnikom ter je lahko le nemočno obsedel v vozilu, dokler ga niso rešili lokalni gasilci.

Pogled iz avtomobila je bil vsekakor idiličen, saj se pot razgleduje na slikovito jezero Wolfgang v bližini Salzburga. Zato pa je bil manj idiličen pogled na račun, ki so ga ob koncu reševanja vozniku izstavili policisti.

Fotografije s prizorišča, ki so jih posneli gasilci St. Gilgen, prikazujejo peščico ujetih pohodnikov, ki le nemočno opazujejo ujeto vozilo, saj se ne morejo prebiti mimo.

Ko so BMW le rešili, je na levem boku vozila zazevala poškodba.

Preberite še: Tega strupenega avtomobilskega lepotca vozi Tadej Pogačar, to pa ni edina zver v njegovi garaži