Preizkusi dirkalnega Twinga in si pribori nastop na gorsko-hitrostni dirki!

Možnost preizkusa dirkalnega Twinga - pa tudi dirkalnika Clio Cup - boš imel ta vikend na dirkališču Raceland.

Preizkusi dirkalnega Twinga in si pribori nastop na gorsko-hitrostni dirki! (foto: Uroš Modlic) Uroš Modlic
28. 6. 2021

Nastop na uradni dirki, ki poteka pod okriljem (vsaj) nacionalne zveze kot je AŠ2005 je želja številnih posameznikov, avtomobilskih navdušencev, ki pa svojih sanj v praksi v večini primerov ne uspejo uresničiti. Z uvedbo pokala Twingo je vse skupaj, predvsem z vidika stroškov postalo še nekoliko lažje, nekdo, ki se bo prihodnji vikend dokazal kot najhitrejši na dirkališču Raceland v Krškem pa se bo lahko na uradni dirki dokazal povsem brezplačno!

Prihajajoči vikend se bo namreč v petek in soboto na tamkajšnjem dirkališču odvijal zanimiv dogodek v organizaciji Avtohiše Pleško Cars iz Brezovice, ki bo namenjen vsem ljubiteljem (hitrih) vozil znamke Renault. Udeleženci dogodka bodo namreč svoja vozila oddelka RS postavili na ogled na skupnem parkirišču, seveda pa se bodo lahko z njimi zapeljali tudi po progi.

A prava atrakcija bo možnost najema dveh pravih dirkalnikov in sicer Twinga Cup, ter Clia Cup. Oba avtomobila bo mogoče najeti za 15 minut, pri čemer gre pri prvem za enak dirkalnik, s katerim dirkači nastopajo v pokalu Twingo, ki med drugim šteje za točke državnega prvenstva. Za vse tiste najbolj zagrete pa so pripravili zanimivo nagradno igro. Posameznik, ki bo izmed vseh prijavljenih kandidatov najhitreje odpeljal krog bo imel namreč priložnost brezplačno nastopiti na naslednji uradni gorsko-hitrostni dirki pod okriljem AŠ 2005, hkrati pa bo deležen tudi celotne podpore ekipe Pleško Cars.

Če Twingo Cup ne bo pognal zadostne količine adrenalina po krvi, pa se bo nato mogoče usesti tudi za volan precej bolj zmogljivega dirkalnika Clio Cup. Gre za čistokrven dirkalnik z 1,6-litrskim trubo motorjem in močjo 220 'konjev', ki pa moč namesto preko klasičnega ročnega ali samodejnega menjalnika na kolesa prenaša preko sekvenčnega menjalnika. S cestnim avtomobilom ima torej le malo skupnega.

V obeh avtomobilih se bo mogoče zapeljati tudi v vlogi sovoznika, sicer pa bo dogodek spremljala tudi bogata ponudba hrane in pijače. Če se torej zanimate za udeležbo na dogodku in nemara celo razmišljate o preizkusu dirkalniku sledite tej povezavi na socialno omrežje Facebook, kjer boste med drugi našli tudi povezavi do prijavnice na dogodek.