To je avtomobil, ki nudi popolno kombinacijo udobja in varnost

Si lahko predstavljate, da vas vaš avto prepozna, ko sedete za volan, in nastavi sedež, volan in temperaturo ravno tako, kot ste si zaželeli?

To je avtomobil, ki nudi popolno kombinacijo udobja in varnost (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
31. 10. 2020

Še več, poleg skrbi za vaše dobro počutje, poskrbi tudi za varnost. Volkswagen Golf je tako napreden, da lahko predvidi, kaj se bo zgodilo, ko se peljete po cesti.

Ne, to ni znanstvena fantastika, vse to je resničnost že sedaj.

Tako kot je prvi Golf pred skoraj 50 leti poskrbel za pravo revolucijo v mobilnosti in si ustvaril kultni status ljudskega vozila, tako danes v osmi generaciji Golf premika meje naprej v korak s časom, ki ga živimo sedaj.

Seveda je še vedno tisti avto, ki zmore praktično vse. Je udoben, prostoren, zanesljiv, z zares določnimi voznimi lastnostmi in skromen pri porabi goriva ter tudi zaradi svojega slovesa veliko vreden tudi, ko pride čas za slovo in v garažo zapeljete novega.

Da, Volkswagen Golf je še vedno tisti avto, ki neverjetno dobro ohranja vrednost in vam pomaga varčevati, medtem ko ga vozite. Pri tem mu bistveno pomagajo tudi sodobni, zmogljivi in čisti motorji. Izbirate lahko kar med petimi možnostmi, ki bodo zadovoljili vse želje saj ponudba motorjev različnih moči in kombinacija z ročnim ali avtomatskim menjalnikom izjemna. Ponudba motorjev za novi Golf vključuje bencinske, dizelske, plinske (CNG), blage hibridne in priključne hibridne pogone, ki so sploh najnovejši hit, ker se lahko deloma vozite na elektriko. Gremo stavit, da bo zopet prav z Golfom padel kak rekord v super varčni vožnji.

Štirikrat je bil tudi slovenski avto leta!

Tradicionalno Volkswagen Golf že vsa leta zaseda tudi najvišja mesta v prodaji in v raznih izborih za avto leta. S prestižnim nazivom Slovenski avto leta, ki ga s skupnimi glasovi podelijo bralci, poslušalci in izbrana uredništva strokovnih avtomobilističnih medijev, se je Volkswagen Golf izkazal že štirikrat.

Če želite tokrat glasovati tudi vi, lahko to storite na tej povezavi:

GLASUJTE ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2020: TUKAJ najdete vse kandidate. Enemu oddajte svoj glas ter se potegujete, da najboljše avtomobile preizkusite tudi v živo na Vranskem.

Če bi morali vse odlike novega Golfa strniti v samo tri, bi se najverjetneje odločili za sledeče:  

1: Vaš Golf vas prepozna in glede na opremo popolnoma avtomatsko aktivira vaš osebni vozniški profil.

Od nastavitve sedeža in osvetlitve do nastavitev klimatske naprave za prijetno počutje. Priljubljene nastavitve lahko preprosto vnesete v opcijski armaturni plošči Innovision Cockpit s 25,4-centimetrskim (10-palčnim) digitalnim kombiniranim instrumentom. Velikanski zaslon navigacijskega sistema Discover Media ali Discover Pro se uporablja za prikaz številnih funkcij s privlačnimi grafikami in animacijami, podobnimi tistim na vašem pametnem telefonu. Začetni zaslon lahko celo po svoje oblikujete s fotografijami in najljubšimi funkcijami.

2: Lahko prepozna, kaj bi se lahko zgodilo v prometu in tako poskrbi za vašo varnost kot še noben Golf doslej.

To je možno zaradi tega ker vse več avtomobilov v prometu komunicira med sabo. Poleg izboljšane varnosti na cestah, poskrbijo za manj zastojev in opozarjajo pred lokalnimi nevarnostmi. Komunikacija poteka s tehnologijo Car2X prek omrežja WLAN (pWLAN). Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s tehnologijo Car2X vozniku nudi obilico uporabnih informacij in lahko v sili aktivno poseže v vožnjo - na primer na koncu zastoja.

3: Pametne luči, ki ne bodo zaslepile nikogar.

Opcijski matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z dinamičnim uravnavanjem dolgih luči namreč osvetljujejo cesto s svetlejšim in daljšim svetlobnim snopom. Prednost tega je, da lahko kamera pri vožnji z dolgimi lučmi zaznava nasproti in spredaj vozeča vozila. Sistem ustrezno izključi določene segmente LED-žarometov, tako da lahko ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu.

Več o novem Volkswagen Golfu si lahko preberete TUKAJ.

Fotografije: promocijsko gradivo