Novost na področju merjenja hitrosti: Bodo prehitri še lahko ostali nekaznovani?

Ne glede na to, po katerem pasu vozite, koliko avtomobilov je okoli vas ali s kakšno hitrostjo se premikate, novemu radarju ne boste mogli ubežati ...

Tehnološko podjetje Vitronic je evropskemu združenju prometnih policij Roadpol predstavilo nov revolucionarni sistem za merjenje hitrosti. Sistem se imenuje Poliscan, njegova napredna tehnologija pa obljublja preoblikovanje načina zaznavanja in uveljavljanja prekoračitev hitrosti ter zagotavlja prilagodljivo in zanesljivo rešitev za različna prometna okolja.

Vitronic

Poliscan uporablja tehnologijo LIDAR (Light Detection and Ranging), ki je v veliki meri nadomestila običajne, tehnično omejene radarske koncepte. Deluje tako, da oddaja "pahljačo" laserskih žarkov, ki oddajajo več kot 15.000 svetlobnih impulzov na sekundo in zaznajo vsa vozila ter sledijo njihovim položajem in ustvarijo natančno prostorsko sliko prometne situacije v realnem času, kar zagotavlja natančne izračune hitrosti.

Tako lahko naprava natančno zaznava več vozil hkrati, vozila, ki se premikajo v obe smeri, in prepoznava različne razrede vozil ter omogoča zaznavanje vozil in snemanje dokaznih slik v gostem prometu.

Profimedia

Vsestranskost omogoča uporabo Poliscana v fiksnih, polstacionarnih in mobilnih konfiguracijah. Za dinamične prometne situacije so na voljo mobilne rešitve za nadzor hitrosti. Enote je mogoče namestiti na stojala ali namestiti v vozila, sistemi pa lahko več dni delujejo samodejno.

Poliscan prepozna prehitra vozila znotraj skupine v večpasovnem in gostem prometu. Omogoča tudi zaznavanje povprečne hitrosti vozila med dvema ali več kontrolnimi točkami. Zaznavanje prehitrih vozil poteka s pomočjo samodejnega prepoznavanja registrskih tablic, ki je še posebej učinkovito na avtocestah in dolgih odsekih cest, kjer lahko nadzor povprečne hitrosti odvrne vztrajne prehitre voznike.

Vitronic

Zmožnost snemanja podrobnih fotografskih in video dokazov o prekoračitvah hitrosti povečuje zanesljivost in izvršljivost zbranih podatkov. Dokumentacija vključuje jasne slike vozil kršiteljev in njihovih hitrosti, kar zagotavlja neizpodbitne dokaze za pravne postopke. Vse zabeležene meritve, posebne klasifikacije vozil in povezane slike so izčrpno dokumentirane, šifrirane in varno shranjene.

Preberite še: