Rolls-Royce v prtljažnik prihajajočega Cullinana namestil stole za piknik

Dodatek je namenjen opazovanju narave, zato so ga pri Rolls-Royceu primerno poimenovali opazovalnica.

Rolls-Royce v prtljažnik prihajajočega Cullinana namestil stole za piknik (foto: Rolls Royce) Rolls Royce
12. 3. 2018

Med premierami na aktualnem avtomobilskem salonu so ljubitelji (in, jasno, tudi novinarji) še zaman čakali na težko pričakovan prvi športni terenec z dvema črkama R na pokončni maski hladilnika. Govorimo seveda o Rolls-Royceu in modelu z imenom Cullinan, ki naj bi na ceste zapeljal v naslednjih mesecih. Je pa zato britansko podjetje predstavilo prav zanimivo lastnost, ki jo bo imel novinec vgrajeno v prtljažnik.

Če so do zdaj britanski premožneži ob izletu v naravo med piknikom sedeli na 'neudobnih' spodnjih prtljažnih vratih svojega Range Roverja, je Rolls-Royce pri Cullinanu naredil korak dlje. Tako kot prej omenjeni (manj prestižni) britanski tekmec ima namreč tudi Cullinan prtljažna vrata narejena iz dveh delov, pri čemer so v spodnji del v tovarni vgradili par udobnih in v usnje oblečenih sedežev, obrnjenih nazaj, ki jih dopolnjuje majhna miza v sredini.

»Od prvega dne razvoja novega Cullinana smo osredotočeni na to, da v novem avtomobilu ponudimo avtentično udobje in občutek pravega Rolls-Roycea, tudi prek tovrstnih presenečenj in dodatkov,« je bil jasen Torsten Müller-Ötvös, predsednik upravnega odbora pri Rolls-Royceu. »Lepota Cullinanove opazovalnice je v njeni preprosti uporabi, pozorno dodelanih podrobnostih, najboljšem usnju, ki je enak tistemu v kabini, in v tem, kako se vse skupaj sestavi v povezano celoto. To le priča o neprimerljivi kvaliteti, ki jo lahko zagotovijo oblikovalci in rokodelci pri Rolls-Royceu.«