To sta Slovenca, ki živita v kombiju in potujeta po Evropi! Spremlja ju že 21 tisoč ljudi

Sanjsko življenje Alje in Mihe, Slovencev, ki živita v kombiju in ta hip raziskujeta lepote Nizozemske, spremlja že 21 tisoč ljudi. Našemu uredništvu sta zaupala, kako sta si uredila domovanje.

To sta Slovenca, ki živita v kombiju in potujeta po Evropi! Spremlja ju že 21 tisoč ljudi (foto: Instagram) Instagram
29. 8. 2022

Ste kdaj imeli vsega poln kufer, pa ste se spogledovali z idejo, da bi se preselili v kombi in se odpeljali daleč, daleč stran? TO enostavno morate narediti! 

Ha, ustvarjalka digitalnih vsebin Alja Nike Skrt je to tudi res storila. Pred časom sta se namreč s fantom Mihom preselila v Citroen Jumperja in se odpravila raziskovat Evropo.

"Vanlife" je v tujini postal način življenja, povezan z brezmejno svobodo, ki je odvisna le od količine bencina v rezervoarju. V Sloveniji je ta način življenja vse bolj čislan, zanj pa sta se je pred kratkim odločila tudi Alja in Miha. Doslej sta pogosto spala v prtljažniku avtomobila, ki jima je omogočal, da sta bila tik ob izhodišču za kolesarjenje ali pohodništvo. Padla je odločitev, da prtljažnik avtomobila zamenjata za pravi kombi, saj bosta sicer obžalovala vse življenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alja N. Skrt | vanlife (@aljaskrt)

Citroen Jumper, letnik 2012

"Odločila sva se za Citroen Jumper, letnik 2012, L2H2. Iskala sva rabljen, a že predelan kombi, ker sva želela čim prej na pot in ne zapravljati dodatnega časa za predelavo. Izbira na trgu je bila precej omejena, zato sva se, ko sva po mesecih brskanja po spletu, končno odšla na ogled, kar hitro odločila. Bila je ljubezen na prvi pogled," pojasni Alja.

Pri iskanju pravega sta bila pozorna na to, da zagotavlja udobno ležišče, da je pod posteljo dovolj prostora za shranjevanje koles in da ima stojno višino za pomivanje posode.

Ko sta naredila kljukico, je bil njun. Bert, kakor sta ga poimenovala, je včasih služil kot pekarna, že prejšnji lastnik pa ga je v osnovi predelal, tako da sta onadva poskrbela le za manjša mizarska dela, okraske in novo barvo notranjosti: "Najin kombi sliši na ime Bert, ime pa je dobil po mojem dedku. On je namreč en tak človek, kakršnih ne delajo več. Izjemno načelen, delaven, pogumen, iznajdljiv, srčen in moder. In ker si želiva, da ima Berti vsaj malo njegovega karakterja, sva mu nadela takšno ime s pomenom."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alja N. Skrt | vanlife (@aljaskrt)

Že kaj kmalu sta uspela spoznati čare življenja na štirih kolesih. Prvo pot sta ubrala proti Pagu, v drugo pa sta vanj kar že preselila. Po nekaj tednih življenja v kombiju sta svoje domovanje še malo prilagodila, saj sta spoznala, kako bi si lahko domovanje še optimizirala: "Ugotovila sva, da je kavč, ki je bil pri prejšnjem lastniku namenjen dodatnemu ležišču, midva pa sva ga skrajšala, da sva pridobila dodatni prostor za shranjevanje, v kombiju povsem odveč."

Ta del sta raje namenila za še dodatni prostor za shranjevanje ter dodala manjšo mizico z enim sedežem. Prav tako sta se odločila za manjši rezervoar z vodo, ker trenutni 150-litrski zavzame precej prostora.

Kava s prekrasnim razgledom

Pri predelavi sta izjemno uživala, nekoč si tako želita kombi v celoti opremiti z lastnimi rokami. A za to bo še čas, zdaj skupaj z Bertijem potujeta po Evropi, kjer odkrivata znane in manj znane kotičke. Čeprav živita v kombiju, v njem preživita le malo časa. Največji del dneva tako preživita na svežem zraku, med pohajkovanjem ali kolesarjenjem. Po napornem dnevu se lahko v kombiju oprhata, no, v resnici se tuširata na prostem pri odprtih zadnjih vratih. To ob prijetnem vremenu sploh ni tako slabo.

V kombiju je urejeno tudi stranišče. Posamezni luksuzi, ki smo jih v hišah in stanovanjih vajeni, tu morda odpadejo, zato pa je toliko več drugih prednosti življenja na štirih kolesih. Med drugim jutranja kava s prekrasnim pogledom, v tišini. Ali pa zvezdnato nebo, ob pogledu na katerega zvečer utonete v sanje. Če torej še niste povsem odločeni, vas bodo morda v nakup kombija spodbudile prav Aljine besede: "Just go for it! To bo najboljša odločitev, ki jo boste sprejeli v življenju. In ne se preveč obremenjevat z malenkostmi - vsega se boste naučili sproti in ob svojem času."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alja N. Skrt | vanlife (@aljaskrt)

Če vas zanima, kje točneje se ta hip nahajata Alja in Miha ter kaj počneta, jima sledite na njunih Instagram profilih: @aljaskrt in @mihael.cc.

Preberite še: Poglejte, kakšno kolekcijo prestižnih avtomobilov ima v svoji garaži Cristiano Ronaldo

Priporočamo tudi: Če boste upoštevali TOLE, se bo vaš avtomobil vedno svetil kot nov!