Ta nekdanji F1 dirkač je postal prvi lastnik Rimčeve Nevere, a ob testni vožnji ni šlo vse po maslu

6. 1. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Vsak ima lahko slab dan, tudi nekdanji prvak F1!

Izvršni direktor skupine Rimac Mate Rimac je že pred meseci razkril, kdo bo srečni lastnik »prvega« primerka električnega hiperavtomobila hrvaškega podjetja – Nevere.

Vozilo s serijsko številko #001 je tako romalo v roke nekdanjega prvaka Formule 1 Nica Rosberga (čisto prvi primerek s serijsko številko #000 je ostal v rokah podjetja Bugatti Rimac).

Nemški dirkač, ki si je leta 2016 nadel naziv svetovnega prvaka, ko je premagal moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, se je po končani športni poti posvetil svojemu kanalu YouTube, kjer s sledilci deli svoje avtomobilske avanture.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NICO ROSBERG (@nicorosberg)

Rosberg je tako že poleti dobil priložnost, da se je z avtomobilsko pošastjo zapeljal po zagrebških cestah, ob tem pa mu je družbo delal sam Mate Rimac.

Preberite si še: Prvega človeka, ki je ukrotil Rimčevo Nevero smo povprašali, kdaj bo iz Rimčeve tovarne prišel avtomobil, dosegljiv širši publiki ... To nam je odgovoril!

Da pa je v zavidanja vreden avtomobil prvič sedel sam, je moral nekdanji voznik F1 še nekoliko počakati. Svojo izkušnjo je seveda delil na družabnih omrežjih, a vse le ni šlo po načrtih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NICO ROSBERG (@nicorosberg)

Za testno vožnjo je izbral gorske ceste, ki se dvigujejo nad Monakom, in so mu pri preizkušanju avtomobilov še posebej ljube.

In tako kot mnoge poprej, med drugim tudi slovitega Jay Lena, je Nevera navdušila tudi njega.

Celo tako, da je na polno pohodil gas in v celoti izkusil moč, ki jo ta hiperavtomobilska pošast nudi.

Seveda to še zdaleč ni vse. Očitno se je nekdanji dirkač preveč posvečal kameri, saj se mu je ob tem uspelo zakleniti iz avtomobila. Nič čudnega, to se je zgodilo že številnim izmed nas.

Ključ pustimo v avtomobilu, izstopimo, avtomobil pa zaklene vrata, čeprav je ključ še vedno v njem.

Nico je na svojo veliko srečo hitro prišel do drugega ključa, s katerim je odklenil avtomobil in rešil težavo.

Marsikdo se bo ob tem nasmehnil. Cene Nevere se namreč gibljejo od 2 milijona evrov naprej, v tovarni nedaleč od hrvaške prestolnice pa naj bi izdelali le 150 primerkov vozila.

Pospešek? Za dosego 100 km/h potrebuje pičle 1,85 sekunde.