Tako Rimac skrbi za navdušenje otrok nad električnimi avtomobili

Hrvaški poslovnež je mladeniču izpolnil željo in ga zapeljal v svojem električnemu športniku Concept_One.

Tako Rimac skrbi za navdušenje otrok nad električnimi avtomobili (foto: Rimac) Rimac
23. 11. 2020

Mate Rimac ne velja za ravno zaprtega človeka. To še posebej velja v njegovem odnosu do avtomobilskega podjetja, saj portalu Youtube redno objavlja dogajanje znotraj podjetja, različne novosti in druge novosti, zaradi česar so ljubitelji znamke lahko stalno na tekočem o tem, kaj se dogaja v podjetju. In ljubiteljev je vedno več, tudi med najmlajšimi. Enemu izmed njih pa se je sreča nasmehnila še nekoliko bolj široko.

Mladenič po imenu Ante iz Male Nedelje je praktično vsak dan prihajal na področje tovarne in skozi ograjo opazoval dogajanje v podjetju. Njegova želja je bila, da se nekega dne zapelje z enim izmed njihovih avtomobilov in Mate Rimac, vedoč za njegovo zanimanje za avtomobile mu je željo naposled tudi izpolnil ter ga zapeljal s svojim Concept One.

V spodnjem videu, ki ga je mladenič sicer že lansko leto objavil na portalu Youtube si lahko ogledate, kako Mate z zadovoljstvom odgovarja na vprašanja navdušenega mladeniča, hkrati pa mu tudi demonstrira izjemne zmogljivosti avtomobila, ki je med drugi od 0 do 100 kilometrov na uro pospešiti v vsega 2,5 sekundah.

Čeprav se zdi, da je bil Ante deležen velike časti, pa je Mate Rimac v izjavi za hrvaški časnik indeks dejal, da pravzaprav ni bil prvi izmed otrok, ki živijo v okolici njegove tovarne. Njegova želja in želja zaposlenih v podjetju je namreč, da mlade navduši nad tovrstno tehnologijo in jih morda pripravi do tega, da bi se začeli izobraževati na tem področju. Še nedavno tega je bila zato stalna praksa, da se mladi sprehajajo po področju tovarne, zaposleni pa so jih od časa do časa zapeljali z avtomobili.

Žal pa je ta praksa čez čas postala problem, saj je bilo obiskovalcev, ki so se prosto sprehajali po področju vse več, zaradi česar so začeli motiti delovni proces. Tako je bil Mate celo primoran postaviti ograjo okrog poslopja in s tem omejiti prost prehod. A kot je pokazal pred dnevi bodo mladim predstavljali podjetje tudi v prihodnje.