Takšnega avtanturističnega avtodoma še nismo srečali. Za nekatere bo idealen

Dokončno razkritje ga čaka na salonu IAA, ki bo potekal 19. septembra v Frankfurtu.

Takšnega avtanturističnega avtodoma še nismo srečali. Za nekatere bo idealen (foto: Renault) Renault
24. 8. 2022

Pri Renaultu so očitno naposled odkrili potencial vozil za preživljanje prostega časa v naravi. Po tem, ko so v začetku julija predstavili pravi avtodom, Trafic Spacenomad, ki ponuja bolj ali manj vse kar ponuja par ali (največ) štiričlanska družina za vikend odklop od vsakodnevne rutine, so sedaj razkrili njegovega manjšega brata, narejenega na osnovi modela Kangoo. A namen obeh vozil in le nekoliko podoben, prav tako pa tudi zasnova.

Preberite še: Takšen Renault vam bo ponudil več kot katerikoli predhodnik

Že lansko leto so sicer pri Renaultu predstavili koncept Hippie Caviar Hotel, na osnovi Trafica, sedaj pa njegovo zgodbo nadaljuje koncept Hippie Caviar Motel – enaka ideja, le nekoliko cenejša in posledično manj prestižna izvedba.

Koncept je zasnovan na platformi novega Kangooja (ki je pri nas na voljo le v izvedbi furgon) z daljšo medosno razdaljo, v kabini pa je dovolj prostora za prevoz štirih potnikov – ali pa spanje enega oziroma za silo tudi dveh potnikov. Prostor za spanje bo(sta) dobil(a) na zadnji klopi, pri kateri se naslon lahko položi povsem vodoravno, nad njima pa se bo razprostirala velika panoramska streha. Razgled bodo le malenkostno lahko kazili strešni nosilci in smuči, ki se bodo nahajale na njih. Za še večjo uporabnost bodo na drugi strani skrbeli številni predali v kabini.

Kangoo Hippie Caviar Motel pa bo vseeno morda po mnenju številnih zgolj pogojno uporaben. Za pogon bo namreč skrbela zgolj elektrika, ki bo omogočala do 284 kilometrov dosega, pri čemer pa bo baterijo za do 170 kilometrov avtonomije mogoče napolniti v pol ure. Na ta način želijo pri Renaultu poskrbeti, da bodo uporabniki v primeru realizacije med obiskom narave v njej pustili kar najmanjši ogljični odtis.