Tudi Škoda poslala svojega Superba proti Marsu (video)

Pri tem pa so bili nekoliko bolj uspešni kot Elon Musk in njegov Tesla Roadster X, saj so že prišli do cilja.

Tudi Škoda poslala svojega Superba proti Marsu (video) (foto: Škoda) Škoda
15. 2. 2018

Da ne bo pomote, govorimo o povsem drugem Marsu, kot pa ga ima v mislih prvi mož podjetja Tesla, ki je pred dnevi z raketo SpaceX proti Rdečemu planetu poneslo avtomobil Tesla Roadster letnik 2008. Škoda je namreč prav tako rdečega Superba z dvolitrskim 280-'konjskim' motorjem poslala proti Marsu, a ne proti četrtemu planetu v našem osončju, ampak proti majhni vasici v jugovzhodni Franciji, nedaleč stran od mesta Lyon.

A parodija na spektakel, ki ga je pripravilo ameriško podjetje, se nadaljuje. Voznik Škode je namreč presenetljivo podoben 'Spacemanu', ki je posajen za volan Raodsterja, na zaslonu infozabavnega sistema pa se ob zagonu motorja izpiše sporočilo 'Don't Panic Elon'. Koliko časa je Superb potreboval do Marsa, ni znano, so mu pa tam 'Marsovci' pripravili prav prisrčen sprejem.

Do zdaj si Škode nismo predstavljali kot resnega konkurenta podjetju Tesla, a jim je, kot kaže, ameriško podjetje uspelo prehiteti vsaj v eni nalogi. Naj dodamo, da že nestrpno pričakujemo odziv Elona Muska.