Uf, od tega hudega avtomobila je ostal le še kup pepela

Kaj je šlo narobe pri avtomobilu, ki ga poganja tehnologija iz dirkalnikov formule 1 in kdo si lasti kar 2?

Uf, od tega hudega avtomobila je ostal le še kup pepela (foto: The Sun) The Sun
22. 5. 2023

Mercedes-AMG One je hiperšportnik, s katerim so pri nemški zvezdi na cesto spravili tehnologijo iz svojih dirkalnikov formule 1. Hibridni pogonski sklop je sestavljen iz 1,6-litrskega V6 bencinskega motorja, ki mu pomagajo 4 elektromotorji, skupaj pa premorejo 1064 KM (793 kW). Ker pa zgolj moč pri takšnem stroju ni dovolj, so poskrbeli še za napredno aerodinamiko in nizko težo - zato je logotip znamke na sprednjem delu avtomobila kar narisan. Izdelali jih bodo le 275, eden od njih pa je že končal v plamenih.

Sploh ni peljal

Hiperšportnik je bil naložen na avtovleko, ki ga je prevažala po avtocesti. Vzrok požara naj bi bil hibridni motor, kljub temu da je bil ugasnjen. Od več kot dva milijona evrov vrednega avtomobila zdaj ni ostalo pravzaprav nič - le kup pepela in pločevine. Kaj je šlo narobe, bo zdaj ugotavljal Mercedes-Benz, saj zagotovo nočejo, da se podobno zgodi še kakšnemu izmed omejene serije teh hitrih avtomobilov.

Kdo je kupil 2?

Tega avtomobila ni mogel kupiti kar vsakdo, četudi ima pod palcem veliko več, kot stane avtomobil. Mercedes-Benz ga je ponudil le najzvestejšim kupcem. Lewis Hamilton, voznik F1 pri ekipi Mercedes-Benz, je kupil 2 in enega podaril svojemu očetu. Po enega si lastita Nico Rosberg in David Coulthard. Svojega si je zagotovil tudi igralec Mark Wahlberg.

Fotografije: promocijsko gradivo, The Sun

Preberite še: Slovenski as Jan Oblak ima v svoji garaži Porscheja, naokrog pa se največkrat prevaža s tem "običajnim" modelom SUV ...

Priporočamo tudi: To je ženska iz Idrije, ki bi jo morali poznati vsi avtomobilski navdušenci

Poglejte pa si tudi Avto magazinov podcast, v katerem smo z Andražem Zupančičem in Dušanom Lukičem razpravljali o aktualni sezoni formule 1: