Uradno: eden najtežje pričakovanih avtomobilov končno pripravljen na premiero

Po letih preklicev, napovedi in pričakovanj je očitno nastopil čas za predstavitev novega težko pričakovanega športnika.

Uradno: eden najtežje pričakovanih avtomobilov končno pripravljen na premiero (foto: Alfa Romeo) Alfa Romeo
3. 1. 2023

Zadnja leta smo bili iz Italije deležni nešteto napovedi o prihodu novega kupeja legendarne znamke s športnim pedigrejem. Žal je vselej ostalo pri napovedih in govoricah, saj Alfa z izjemo brutalne različice modela Giulia po imenu GTA že lep čas ni predstavila športnega modela (zadnji dvosed je bil model 4C, prikazan v naslovni fotografiji). A ko so v pravkar minulem letu znova na površje prišle tovrstne govorice, in to kar iz ust vodstva znamke, se je vse skupaj zdelo nekoliko bolj mogoče kot v preteklih letih.

Preberite še: Ikonični italijanski znamki združili moči in ustvarili unikat, ki jemlje sapo

In očitno se pri Alfi res kuha nekaj novega oziroma je novost že skuhana. K temu daje slutiti zadnji video napovednik, ki so ga Italijani objavili na socialnem omrežju Instagram in v katerem se poleg drugih novosti v letu 2023 za kratek trenutek povsem na koncu v številki 2023 pojavi tudi okrogel zadnji žaromet novega modela. Pri tem je jasno, da ne gre za unikaten avtomobil, ki so ga pred kratkim predstavili pri oblikovalskem studiu Zagato. Kot razkriva generalni direktor znamke Jean-Philippe Imparato, gre namreč za popolnoma nov model, ki bo v skladu s preteklimi napovedmi butično usmerjen.

Novinec bo predstavljen marca letos. Po besedah Imparata naj bi šlo za čistokrven avtomobil znamke Alfa Romeo in ne avtomobil, ki bi si osnovo delil z Maseratijem ali katerim koli modelom koncerna Stellantis. Alfa je namreč od nastanka konglomerata del le-tega, posledično pa ima znamka sedaj na voljo dovolj finančnih sredstev za razvoj novih modelov in dolgoročno preživetje – če bodo poslovni rezultati opravičili njen obstoj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alfa Romeo (@alfaromeoofficial)

Novi model, ki nosi neuradno oznako 6C, naj bi bil hkrati tudi začetek konca. Prav mogoče je, da bo postal zadnji Alfin model s termičnim motorjem. Na to namiguje dejstvo, da bo prihodnja generacija Giulie že električno gnana, verjetno pa tudi drugi modeli, ki bodo sledili. Bo pa novi kupe najverjetneje opremljen z dobro znanim 2,9-litrskim šestvaljnikom Giulie GTA, kar pomeni, da bo konec termičnih motorjev precej spektakularen. Ta naj bi bil sredinsko postavljen za voznika in sopotnika, celoten avtomobil pa naj bi bil sodobna reinkarnacija legendarnega modela 33 Stradale.