V Združenih državah prodali Mitsubishi Lancerja za 140.000 dolarjev

Prodan primerek izhaja iz devete generacije modela, gre pa za še nikoli registriran avtomobil z letnico izdelave 2006.

V Združenih državah prodali Mitsubishi Lancerja za 140.000 dolarjev (foto: Avto magazin) Avto magazin
26. 7. 2017

Da, prav ste prebrali! Na spletni strani ebay.com se je včeraj zvečer končala dražba Mitsubishi Lancerja EVO 9. Morda bi pomislili, da gre za kako posebno različico avtomobila iz konca proizvodnje ali pa recimo enega izmed avtomobilov, ki so se pojavili v kultni seriji filmov Hitri in drzni, a temu vsekakor ni tako. Gre za popolnoma tovarniško različico omenjenega avtomobila, ki pa do sedaj še nikoli ni bil registriran in ima na števcu le 14 prevoženih kilometrov.

Kljub temu, da govorimo o avtomobilu, ki ima še danes spoštovanja vredne zmogljivosti – 286 konjskih moči, do nič do sto kilometrov na uro pa pospeši v vsega 4,4 sekundah – ne moremo mimo dejstva, da je bila vsota, za katero se je avtomobil prodal vseeno nekoliko (pre)visoka. To potrjuje tudi dejstvo, da se v tem trenutku na isti spletni strani prodaja še en 'nov' Mitsubishi Lancer Evolution 9, pri čemer pa je ta prvi izdelani primerek iz posebne serije zadnjih 1.600 proizvedenih avtomobilov. Kljub temu je njegova cena 'le' 87.888 dolarjev – kar pa je, za primerjavo, še vedno dobrih 15.000 dolarjev več od nove Alfe Giulie Quadrovoglio.

Mitsubishi Lancer Evo 9

Japonski športni avtomobili postajajo iskani klasiki

Prodajalec iz Kalifornije je sicer v minulih letih kupil več Mitsubishi Lancer Evolutionov, ki jih je nato – nikoli rabljene – čez nekaj let prodal za precej višji znesek. Za enak avtomobil, kot ta, o katerem govorimo, bi tako kupec prek luže leta 2006 odštel le dobrih 37.000, včeraj zaključena dražba pa se je končala pri 100.000 dolarjev višjem znesku, 137.954 dolarjev! Kot kaže tudi japonski športniki postajajo vse bolj zanimivi za zbiratelje.

Jure Šujica

Foto: Avto magazin, Mitsubishi