Veliki spodrsljaj Cybertrucka, ki bo novim lastnikom povzročil nemalo stroškov

Pred dvema mesecema je s tekočega traku zapeljal prvi Teslin Cybertruck, ki naj bi imel kar nekaj pomanjkljivosti. A Elon Musk že išče rešitve …

Veliki spodrsljaj Cybertrucka, ki bo novim lastnikom povzročil nemalo stroškov (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2023

Nekateri ga preprosto obožujejo, spet drugim ni povsem jasno, kdo bi to pojavo želel voziti. A to ni pomembno, Teslin Cybertruck je namreč eno najbolj opevanih in najtežje pričakovanih vozil zadnjih nekaj let. Poleg nenavadne oblike je eden izmed razlogov za njegovo privlačnost tudi karoserija, izdelana iz nerjavečega jekla.

In čeprav je videti nadvse osupljiva, veliko ljudi ni prepričanih, kako se to obnese v praksi. Že najmanjša praksa bi namreč povzročila zelo vidno škodo na karoseriji.

»Če vozite po brezpotjih ali pa tudi po običajnih cestah, se bo na jeklu poznala vsa umazanija, pa tudi najrazličnejše praske,« je zapisal eden izmed uporabnikov Twitterja ter ob tem izpostavil tudi veliko tveganje za razvoj rje, v primeru slane vode ali zraka (ob neprimernem čiščenju).

Teslin izvršni direktor Elon Musk se je na kritike že odzval in ponudil rešitev na Twitterju.

"Morda bi lahko ponudili opcijsko prevleko iz volframovega karbida, ki je v bistvu odporna proti praskam," je zapisal. Seveda zveni zelo drago, zato ne gre dvomiti, da bo ta dodatek lastnike Cybertrucka še dodatno udaril po žepu.

Skrbi tudi, da si Musk še vedno sproti izmišlja možnosti za Cybertruck, čeprav je pick-up na vrhuncu proizvodnje.

Končne cene vozila sicer še vedno niso znane, prav tako ni navedenega uradnega datuma, kdaj bodo prvi kupci le prišli do svojih Tesel.

Električni pick-up je trenutno v fazi testiranja zmogljivosti, na spletu pa najdete vrsto fotografij oboževalcev, ki ga ujamejo med vožnjo po kalifornijskih cestah in divjini. Pred dnevi je splet zaokrožil posnetek, kako Cybertruck drvi skozi puščavo z dvignjenim zračnim vzmetenjem.

Preberite še: Ameriškim proizvajalcem največ težav povzročajo kar njihovi delavci

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …