Video: Bugatti Veyron je odporen proti lisicam

Veliko bolj verjetno pa je, da bodo med nameščanjem na platiščih nastale neprijetne poškodbe

Video: Bugatti Veyron je odporen proti lisicam (foto: Bugatti) Bugatti
10. 3. 2020

Odprava lisic kot enega od sredstev za kaznovanje voznikov, ki nepravilno parkirajo svoja vozila, je bila pred leti ena od potez, ki so se je vozniki v Ljubljani najbolj razveselili. Seveda gre za ukrep, ki ni bil razvit pri nas, a je še vedno precej razvit drugod po svetu. Tudi v New Yorku, kjer se oblasti vsake toliko časa znajdejo pred avtomobilom, na katerega lisic preprosto ne morejo namestiti.

Pred takšnim nemogočim izzivom so se tamkajšnjim policisti znašli konec februarja, ko so lisice želeli namestiti na nepravilno parkiranega Bugatti Veyrona v lasti hip hop glasbenika Lila Uzija Verta. Kot lahko vidimo na video posnetku, ki ga je posnel nek gradbinec, ima dobrega 1,5 milijona evrov vreden avtomobil premajhno oddaljenost od tal ter premajhen razmik med kolesi in karoserijo, da bi nanj lahko namestili kovinsko napravo.

Namesto lisic je bil glasbenik deležen zgolj obvestila o prekršku in plačilnega naloga. A zgodba se tu še ne konča. Policisti naj bi namreč med poskusom nameščanja lisic dodobra poškodovali platišče, vredno kar 12.500 evrov. Kako obsežne so poškodbe, sicer ni jasno, verjetno pa bo strošek popravila platišča na Veyronu – tega so v servisno delavnico odpeljali s pomočjo vlečne službe – precej višji, kot kazen za storjeni prekršek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uzi fans are following his car as it gets towed 💀

A post shared by DJ Akademiks (@akadmiks) on