Video: kdo je spretna blondinka za volanom Lamborghini Huracana?

Po krajšem preverjanju smo ugotovili, da še zdaleč ne gre za neznano ime v svetu avtomobilizma.

Video: kdo je spretna blondinka za volanom Lamborghini Huracana? (foto: Hübinette Stunts) Hübinette Stunts
24. 12. 2017

Vsake toliko časa na spletu naletimo na video posnetek kakšnega avtomobila ali voznika oziroma voznice, ki pritegne našo pozornost. Eden izmed njih je tudi spodnji video posnetek, ki se je sicer pojavil že dobro leto dni nazaj, največjo pozornost pa je dobil na družaben omrežju Facebook. Od 20. marca si je video, v katerem nastopa predelan Lamborghini Huracan, za volanom katerega sedi očitno precej izkušena voznica ogledalo že preko 3,5 milijona gledalcev.

Ker nas je zanimalo več informacij o avtomobilu in voznici, smo se lotili raziskovanja in ugotovili, da gre pravzaprav za Evo-Stino Hübinette, profesionalno voznico, ki je v svoji karieri delala kot inštruktorica vožnje športnih avtomobilov v več po ZDA. Poleg tega pa se je v svoji karieri uveljavila tudi kot voznica avtomobilov v reklamnih spotih proizvajalcev, kot so Chevrolet, Mercedes in Dodge, če naštejemo le nekatere.

Še nekoliko bolj zveneče ime je voznik Lamborghinija v prvem delu posnetka, kasneje pa sopotnik. To je namreč Stinin mož, Samuel Hübinette, švedski dirkač in sprva testni voznik avtomobilskega proizvajalca Volvo, ki pa se je po prihodu v ZDA uveljavil kot strokovnjak za drsenje oziroma tekmovanja v driftanju. V letih 2004 in 2006 je tako osvojil naslov prvaka v seriji Formula D, kasneje pa se je uveljavil kot voznik-kaskader v filmski industriji. Najbolj slavna filma, v katerih je nastopil sta  Need for speed in Fast Five, poleg tega pa je nastopal še v oglasih za Lamborghini, Jaguar, Mercedes in seveda Volvo.

Seveda pa moram nekaj besed napisati tudi o avtomobilu. Gre namreč za Lamborghini Huracan LP580-2 iz njune zasebne zbirke. Avto je bil pred tem seveda nekoliko dodela, za kar poskrbeli pri podjetju Vorsteiner. Ti so na avtomobil namestili 'Aero kit' in 20-palčna platišča s pnevmatikami proizvajalca Nitto. Avtomobil je bil poleg tega deležen nadgradnje izpušnega sistema, za potrebe bočnega drsenja pa so ga opremili še s hidravlično ročno zavoro, ki poskrbi za blokiranje in zdr zadnjih koles, ko je to potrebno.

Jure Šujica
Foto: Hübinette Stunts